Přes dvě stě lidí se sešlo na holešovském náměstí, aby si pod vedením Střediska volného času TYMY společně zazpívali šest tradičních koled.

„Stejně jako v předešlých letech akci podpořil místní dětský sbor Moravské děti pod vedením Olgy Michálkové,“ popsala Martina Sigmundová za TYMY.

Samotnému zpívání předcházel doprovodný program. Na náměstí čekaly výtvarné dílničky pro děti a dvě charitativní prodejní akce. Lidé si mohli zakoupit plyšáka na podporu onkologický nemocných dětí a deštných pralesů, případně srdíčko pro vážně nemocné děti.

„I když nám počasí trošku přitvrdilo a konečně začalo mrznout, akce se velmi vydařila. Děkujeme všem zúčastněným zpěvákům, kteří se k nám svými hlasy přidali,“ uzavřela Sigmundová.

Velké množství lidí se přidalo ke zpěvu také na hulínském náměstí Míru. Zpěv usnadňoval dataprojektor, který na připravené plátno promítal texty zpívaných písní.

„Tak se nám to osvědčilo už loni. Ne že bychom nechtěli kopírovat texty písní, ale lidé by na ně stejně příliš neviděli. Projektor splnil svou roli lépe. Zazpívali jsme si v doprovodu dechového orchestru Hulíňané. Akce se velmi vydařila,“ shrnula za Městské kulturní centrum Hulín jeho vedoucí Jarmila Zakravačová.

Zpívání koled v Osíčku organizovali místní dobrovolní hasiči. Lidé se jako obvykle sešli u vánočního stromečku a zazpívali si a capella. Na dospělé čekal punč, na děti sladkost.

Zpívání u vánočního stromu v Chropyni zase už tradičně pořádal klub Zručných babiček společně s Hanáckým souborem Ječmínek.

„Aby nebyla zpěvákům zima, připravili jsme pro děti čajíček a pro dospělé svařáček. Děti navíc dostaly sladkou odměnu,“ popsala vedoucí organizace volného času Kamínek Hana Paňáková.

Česko zpívá koledy 2019, Domov pro seniory u Moravy v Kromě
VIDEO: Zpívání koled na Kroměřížsku vykouzlilo lidem úsměv na tváři