Na základě četných žádostí o rozšíření provozu v oblasti Havlíčkova, točna tak bude nově linka číslo 3 zajíždět i do této oblasti. Všechny spoje navíc nově v obou směrech zastaví na zastávce Nemocnice.

Ta se zároveň od 13. prosince stane nově zastávkou na znamení pro urychlení provozu.

„Zajíždění linky 3 tak značně rozšíří dopravní dostupnost do dalších částí města, například k zastávkám Kaufland, hlavní pošta, Albert Hypermarket, a také přinese této oblasti nejrychlejší spojení s centrem města. V opačném směru také přibude spojení s nákupním centrem Rybalka, kde je supermarket Tesco,“ popsal Jaroslav Černý, vedoucí provozu MHD ve společnosti Kroměřížské technické služby (KTS), která MHD ve městě provozuje.

Součástí změn je také to, že o víkendu budou na zastávku Havlíčkova,točna zajíždět v dopoledních hodinách dva spoje linky 4 a tři spoje linky 6, které budou sloužit k nákupům ve městě, popřípadě k návštěvě kostela, a pro opětovný návrat zpět.

Příprava vánočních balíčků pro obyvatele Zdounek a místních částí.
Do Zdounek a místních částí putují vánoční balíčky. Snad udělají radost

Nově také pojede ze zastávky Havlíčkova,točna místo linky 3 v 7:21 linka číslo 8, která zároveň obslouží ulici Vrobelova s odjezdem v 7:29 a příjezdem na nádraží v 7:40.

Ze zastávky Vážany, točna bude zrušen spoj v 7:33 linky 3 a bude nahrazen zajetím linky 4 s odjezdem v 7:14 ze zastávky Vážany, točna a příjezdem na Milíčovo náměstí v 7:33. Dále bude zrušen poslední spoj linky 3 s příjezdem 17:33 a odjezdem 17:35 z důvodu minimálního vytížení. Jako náhrada zde v čase 17:14 zajíždí linka 4 a nově zde bude zajíždět linka 6 v čase 17:41. Zrušeno bude zajíždění linky 4 v čase 8:54, jako náhrada bude linka 3 s odjezdem ve stejný čas a to v 8:54.

Kvůli častým zpožděním vlaků bude od 13. prosince o víkendech prodloužen interval na přestup z vlaku na MHD. Nynější čtyři minuty budou u většiny spojů prodlouženy na sedm až deset minut. Bude také přidán nový posilový spoj z nádraží k lince 4 s odjezdem 17:42 (navazující na vlaky ze směru Kojetín s příjezdem v 17:33 a Rožnov p. Radhoštěm v 17:35), a to linka 6 s odjezdem 17:50 z nádraží, která bude navazovat na vlak ze směru od Zlína s příjezdem do Kroměříže v 17:43.

„Spoj využijí lidé, kteří se vracejí z výletů, a v neděli i studenti, kteří přijíždějí na internáty. Nově přidáme také linku 6 s časem odjezdu 19:06 z nádraží, která nahradí nynější linku 6 jedoucí pouze od nemocnice,“ dodal Černý.

Jízdní řády, které platí od neděle 13. prosince 2020, jsou k dispozici na internetových stránkách KTS. Kapesní tištěnou verzi zatím zakoupit nelze, a to z důvodu velkého množství zakázek, které se nyní začaly hromadit v tiskárně, která zajišťuje tisk těchto jízdních řádů. O zahájení prodeje kapesních jízdních řádů budou cestující informováni na facebookových stránkách MHD Kroměříž. Cena tištěného kapesního jízdního řádu bude 20 korun. (hed)