Společnost České radiokomunikace v pátek 4.11. spustila poslední dva digitální vysílače, Tlustou horu a Ploštinu. Televizní diváci na Zlínsku tak konečně budou moci sledovat všechny tři dostupné multiplexy.

Nově si budou moci v digitální kvalitě vychutnat televizní stanice Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a Barrandov. Již dříve měli k dispozici všechny programy veřejnoprávní České televize a Primu Love.

„Složitý a velmi rozsáhlý projekt digitalizace na našem území se nám podařilo dovést do zdárného konce. Spuštěním vysílačů na Zlínsku je digitálním signálem pokryta většina území ČR 99,56 %,“ naznačil generální ředitel Českých radiokomunikací Kamil Levinský.

Lidé by podle něj měli u svých televizních přijímačů provést opětovné naladění pozemního digitálního vysílání. Analogové vysílání, jak jej známe prakticky od počátku televize v České republice, se postupně stane minulostí. Dne 11. listopadu tak skončí v některých místech Zlínského kraje analogové vysílání TV Prima a TV Nova.

„Souběh digitálního a analogového vysílání programů TV Nova na Zlínsku bude však pokračovat až do úplného vypnutí analogových vysílačů, k němuž dojde v prvním pololetí roku 2012,“ přiblížil za České radiokomunikace Kamil Chalupa.

České radiokomunikace doporučují divákům, aby si pořídili digitální set- top-boxy či televizi raději v dostatečném předstihu.