Zřizovatel a provozovatel ročník hodnotí jako zdařilý po všech stránkách. Potvrzuje to i radniční mluvčí Jan Vondrášek.

„Sezona byla velmi dobrá. Zájem o pronájem ledové plochy z řad zájmových skupin i firem byl o něco větší, než tomu bylo o rok dříve. Stejně tomu bylo i v případě zájmu o veřejné bruslení a dopolední bruslení pro školy,“ vyjmenoval Vondrášek, který doplnil, že přibyl také jeden mládežnický tým a mnoho rodičů využilo možnosti zapsat svou ratolest do školky bruslení pro nejmenší.

Mladí hokejisté od 4 do 17 let

A právě zde se dostáváme k onomu magickému číslu 10 tisíc návštěvníků zimního stadionu za měsíc.

„Pokud si totiž spočítáme hokejisty všech kategorií, jejich rodiče, hráče hobby ligy, děti ze škol, návštěvníky bruslení veřejnosti a diváky při jednotlivých utkáních, dostáváme se v sezoně měsíčně na 10 tisíc návštěvníků zimního stadionu,“ vysvětlil mluvčí.

Samotných mládežnických hokejistů je v 11 týmech nejrůznějších věkových kategorií od přípravky po dorost zhruba 160. To nepočítáme ještě školičku bruslení pro nejmenší. Často z nich vzejde pár zájemců o hokej. V letošním ročníku se mezi dospělé zařadilo také několik kroměřížských odchovanců. Klub jejich začlenění do mužstva hodnotí kladně.

Ilustrační foto
Kroměříž otevře nové jesle. Zájem je už teď veliký

Dvě hobby ligy

V Kroměříži jsou oblíbené také dvě hobby ligy. Do amatérské soutěže se zapojilo 23 týmů. Za každé družstvo se během sezony na ledě objeví asi 15 až 17 hráčů. Což znamená, že na kluziště vjede minimálně 345 zapálených milovníků hokeje. A zdaleka to nejsou jen obyvatelé Kroměříže.

Druhá plocha?

Provoz zimního stadionu se však ze sportu neutáhne.

„Pokud budeme podporovat mládežnický sport, tak příjmy nikdy nepokryjí náklady. I v tomto by mohla pomoci druhá ledová plocha,“ naráží na myšlenku vybudování druhého, tréninkového kluziště Vondrášek.

O této možnosti se hovoří už léta. Doposud se za zdroj financí může považovat například příjem z reklamy a příjem z pronájmu ledové plochy. Jak již bylo zmíněno, o možnost soukromého bruslení letos projevilo zájem více lidí a subjektů.

„Týdně se prodalo mezi 12 až 20 hodinami ledu v závislosti na tom, kolik hráli v daném víkendu kroměřížští hokejisté, napříč všemi kategoriemi, doma zápasů,“ přidal konkrétní číslo Vondrášek.

A jedno upozornění nakonec. Jisté změny se pro následující týdny dočká tamní restaurace.

„Byla otevřena o víkendech vždy od 8 hodin na školku bruslení, nyní bude otevřena o víkendech od 14 hodin,“ upozornil mluvčí.

Zimní stadion Kroměříž 2018/2019

23 týmů

15 hráčů

345 hráčů celkem

280 utkání hobby ligy

11 mládežnických týmů

160 dětí v mládežnických týmech

stovky utkání

1 A-tým

29 hráčů

28 ligových utkání

6000 návštěvníků veřejného bruslení

zdroj: MěÚ Kroměříž, www.hkkm.cz