„Velké poděkování patří vedoucí školní jídelny, kuchařkám a všem pedagogickým pracovníkům, kteří se na tom podíleli,“ řekla ředitelka školy Jana Možíšová.
Projekt Zdravá školní jídelna se snaží o to, aby se ve školních jídelnách podávala pestrá, nutričně vyvážená a chutná strava. Spolupracují na něm odborníci na výživu ze Státního zdravotního ústavu spolu s týmem hygieniků. Projekt podporuje také Ministerstvo zdravotnictví.
Každá školní jídelna, která se přihlásí do projektu Zdravá školní jídelna, musí splnit deset kritérií projektu. Mezi ně patří pyramida na talíři, pestrý jídelníček, čerstvé sezonní potraviny, střídmé solení, omezování používání dochucovadel a jiných instantních dehydratované směsí nebo vzdělaný personál jídelen.
Ve stravovacím zařízení školy tráví děti velké množství času. Při zdravém stravování si nesou děti kvalitní návyky pro budoucí život a přenášení si tyto poznatky i do rodin.