„Cílem festivalu je představit kvalitní podniky vybraných měst. Letos se festivalu zúčastní hotel Vega z Pozlovic, restaurace Tomášov ze Zlína, restaurace Cukrovar z Holešova, hotel Octárna a restaurace U Bruna z Kroměříže," řekl za organizátory Jan Svoboda.

Lidé mohou ochutnat předkrmy, polévky, hlavní chody i dezerty: filovaný stařený entrecote na salátu waldorf s domácí ciabattou se sušenými rajčaty nebo galantinku z králičí pěny s liškovým ragů a šalvějovým krupetem. Připraven bude také ústřičný, humří a rybí bar, bar s míchanými nápoji, stánek s moravskými víny nebo místním pivem z pivovaru Maxmilián.

Víkend oživí i bohatý doprovodný program. Nedílnou součástí je živé vaření přímo na podiu, kde se představí například Honza Davídek, executive chef z pražského kulinářského týmu Czech Chefs. Dále organizátoři připravili filetování a porcování tuňáka Sashimi o váze cca 35 kg, který bude uloven na udici rybářem ze Srí Lanky jen pár dní před konáním festivalu.

„Tak trochu nebezpečné hrátky s vínem, tedy sekání sektů, pak představí dvojnásobný mistr republiky Michal Jandl," dodal Jan Svoboda.

A jak získat na tuto akci lístky s Kroměřížským deníkem?

Stačí v pondělí 18. května mezi 15.30 a 15:45 hodinou zavolat na telefonní číslo 602 741 493 a prvních pět volajících získá po dvou vstupenkách. Bližší informace o festivalu na www.festivaljidla.cz, obecná pravidla našich soutěží čtěte na webu Deníku.