Petr Fiala, muzikant, Valašské Meziříčí: Jsem spokojený. Co do počtu křesel v parlamentu vyhrála pravice, takže populistické sliby levice, jako 13. platy, nebudou realizovány.

Zuzana Lapčíková, folkloristka: Mám radost, že uskupení, za něž jsem kandidovala, dopadlo dobře. Potvrdilo se, že předvolební průzkumy se vůbec netrefily. Jsem spokojená.

Klára Janečková, spisovatelka, Chvalčov: S výsledky jsem spokojená, jsem pravičák. Účast mohla být vyšší, ale buďme rádi, že lidé nejsou tak znechucení a že vůbec nějací přišli.

Jarmila Čičmancová, ředitelka HZS ZK: Nejsem překvapená výsledkem. Volby dopadly tak, jak vnímá veřejnost situaci v našem státě. Nám hasičům je to ale jedno, jsme apolitičtí.

Zdeněk Zlámal, majitel HS Kroměříž a Spartak Hulín: Osobně jsem spokojen. Překvapil mě úspěch Věcí veřejných. ČSSD a ODS udělaly řadu chyb, voliči už chtěli změnu.

František Segrado, zpěvák z Jablůnky: Takový výsledek jsem nečekal. Jsem rád, že proti populismu zvítězila zodpovědnost. Potěšili mě rovněž senioři, že neskočili na plané sliby.

Lukáš Žaludek, majitel pětihvězd. hotelu Baltaci ve Zlíně: Jsem rád, že se asi sestaví středopravicová vláda. Je mi sympatičtější program, který nechce zadlužovat stát.

Josef Pospíšil, trenér fotbalistů Spartaku Hulín: Sportovní terminologií jsme vyhráli. Doufal jsem, že se prosadí pravice, a to se naplnilo. Nejsem nijak překvapen.

Oldřich Vícha, sochař: Konečně přišla změna, minulí političtí představitelé byli na svých pozicích dlouho. Výsledky voleb jsou lepší, než jsem očekával. Je to pro nás pozitivní zpráva.

Vítězslav Koukal, ředitel skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm: Jsem rád, že to tak dopadlo. Sociální demokracie jen slibovala. Snad to pravice udrží v rozumných mezích.

Bohumil Kolář, trenér házenkářů TJ Bystřice p. H.: Už byla potřeba nějaká změna, toho dohadování bylo dost. Myslím si, že můžeme být spokojeni.

Ladislav Minář, trenér FC Tescoma Zlín: Na hodnocení politické situace nemám v současné době příliš čas. Výsledek voleb se však blíží k tomu, k čemu jsem inklinoval.

Radana Macháňová Laštůvková, předsedkyně soudního senátu z Bystřice p. Host.: Jsem spokojená, četla jsem prognózy agentur, děsilo mě, že zvítězí ČSSD.

Josef Krůžela, ředitel Lázní Luhačovice: Volby odrazily názory voličů, kteří dali přednost změně. Dopadly podle očekávání. Zda dobře, nebo ne, se uvidí za čas.

Jana Pluhařová, kastelánka zámku Vizovice: Hodnotím jej kladně, protože tíhnu k pravici. A nevolím podle předvolebních slibů ani stran, ale tváří, jimž důvěřuji.

Jiří Mika, sportovní ředitel HC Zubří: U voleb jsem samozřejmě byl. Ale nějak do hloubky jsem to nesledoval. Ani neřeším, jestli to dopadlo podle očekávání, nebo ne.

Miroslav Michalovský, generální manažer klubu PSG Zlín: Výsledky byly překvapivé, zejména z pozice pravice. Zda dopadly dobře, ukáže čas.

Karel Holík, manažer HK Kroměříž: Snad teď budou všichni přemýšlet nad sportem. Některé ze stran to v programu ovšem neměly, tak doufám, že se to změní.

Petr Švancara, fotbalista 1. FC Slovácko: Volit jsem byl, ale při rozhodování jsem se radil. Nedokážu posoudit, jak jsou výsledky příznivé. Ale těší mě, že dostala šanci i nová krev.

Anna Valachová, ředitelka Oblastní charity Kroměříž: Nejsem spokojená, ačkoli středopravicová vláda nemusí být špatná. Nelíbí se mi chování některých politiků.

Josef Kubáník, herec Slováckého divadla Uherské Hradiště: Jsem rád, že volební tsunami smetlo politické fosílie, ale byl bych rád, kdyby bylo i o něco silnější.

Antonín Kaderka, výtvarník zeVsetína: Volby jsem sledoval a jejich výsledek jsem přijal s povděkem. Pan Paroubek byl evidentně pro řadu lidí nepřijatelný svou nabubřelostí.

Petr Sakrajda, trenér hokejistů Uh. Hradiště: Myslím si, že volby dopadly dobře. Není to sice úplně podle mých představ, vítězství jsem sice přál jiné straně, ale jsem s výsledky spokojený.

Bedřich Koutný, krajský policejní ředitel: Český volič se projevil jako velmi moudrý. Dal šanci novým stranám a vztyčil varovný prst starším stálicím. Já jsem s výsledky spokojen.

Karel Prokeš, dramaturg M – klubu ve Valašském Meziříčí: Zatím jsem neměl čas přemýšlet. Nicméně věřím, že pokud se lídři dokážou domluvit, máme vyhráno.

Ivo Klika, ředitel Zoo Zlín: Dopadly lépe, než jsme očekávali. Odjakživa fandím pravici, i když mě naštvali. Vážím si toho, že se pan Nečas nyní kaje. Snad mu to vydrží.

Milan Hebnar, ředitel Agrární komory Kroměříž: Jsem překvapený. Podle prognóz se dal očekávat větší náskok ČSSD. Překvapil mě i počet hlasů pro malé strany.

Josef Trchalík, cyklistický ultramaratonec z Lačnova: Vítězství ČSSD jsem čekal, i když to nebylo mé přání. Překvapil mě výsledek KDU–ČSL, kteří ve volbách propadli.

Jiří Pavlica, primáš CM Hradišťan: Nástup nových stran je sympatický, ale buďme ostražití, jsou málo čitelné. Obávám se pragmatismu na úkor obecnějších etických přesahů.

Jiří Stránský, ředitel Muzea Kroměřížska: Výsledek je velmi překvapivý. Věřím, že je šance dát do pořádku rozpočet a kultivovat komunikaci mezi politiky.

Bursas Charalambos, sportovec z Branek: Volby mě ničím nepřekvapily. Počítal jsem s tím, že sociální demokraté zvítězí jen těsně. I když je to tak trochu Pyrrhovo vítězství.

Kamil Horák, kytarista a zpěvák kapely Day Off ze Žalkovic: Jdeme doprava, a to je správný směr. Překvapilo mě, že voliči dali letos tak velkou šanci novým stranám.

David Rumpík, ředitel zlínské Kliniky reprodukční medicíny: Jsem spokojen, mohlo to dopadnout mnohem hůř. Výsledek by nám mohl zaručit stabilnější zdravotnictví.

Daniel Vašut, ředitel Městské policie v Rožnově pod Radhoštěm: Dalo se čekat, že lidé dají hlas i méně známým stranám. Uvidíme, co to přinese.

Blanka Rašticová, historička Slováckého muzea v Uh. Hradišti: Volby nedopadly, jak jsem očekávala. Jejich výsledek ale ukazuje dobrý předpoklad pro vznik stabilní vlády