„Slavnost je výjimečná právě zámeckými prostory. Když se navíc spojí krásné prostředí s atraktivním vínem a samozřejmě dobrým jídlem, které k vínu rozhodně patří, může to být příjemný zážitek," řekl pořadatel a jednatel společnosti Vinitis František Fuksa.

Na výstavě mohli všichni zájemci ochutnávat, kupovat vína nebo třeba jen dojednávat své obchodní záležitosti a to vše za doprovodu cimbálové muziky.

„Na své si přišli jak lidé, kteří přijdou do styku s vínem v práci, jako třeba majitelé restaurací, ale i ti, kteří si prostě jen rádi dají sklenku dobrého vína," míní pořadatel.

Už podruhé na kroměřížské slavnosti dorazila například Zuzana Hanáková z Rychvaldu, která zároveň doufá, že bude moci přijet i příští rok.

„Byla jsem maximálně spokojená. Kromě asi jednoho stánku jsem ochutnala vína snad od všech vystavovatelů a našla jsem si hned dva favority," prozradila návštěvnice.

Příští rok čeká pořadatele už desátý ročník vinařských slavností. Oslavu jubilea by chtěli uspořádat v krásných prostorách zrekonstruované Květné zahrady.

„S přípravami chceme začít hned příští týden. Představu máme takovou, že na kolonádě v Květné zahradě bude na dvacet vinařů a stánky s delikatesami," informoval František Fuksa.

To vše budou podle něj doprovázet různé hudební styly od jazzu, swingu, cimbálky a i třeba dudácká kapela, které budou znít z různých koutů zahrady.

„Také bychom do programu chtěli zařadit nějaké menší divadelní představení. Své si opět najdou naši hosté a jejich obchodní partneři, ale i třeba rodiny s dětmi," dodal.