Natočena byla v nemocnicích ve Zlíně, Uherském Hradišti, Vsetíně a Kroměříži, které spolu při řešení problémů či požadavků souvisejících s pandemií koronaviru úzce spolupracují.

„V tom je situace u nás jiná než v dalších krajích. Naše nemocnice si vycházejí vstříc, přijímají společná opatření, navzájem si pomáhají. Pandemie koronaviru potvrzuje, že model čtyř spolupracujících nemocnic funguje a že přináší profit zejména pacientům,“ připomíná Radomír Maráček, předseda představenstev nemocnic Zlínského kraje.

Každá z uvedených nemocnic má při řešení současné situace své úkoly.

„O tom, že se s nimi vyrovnávají úspěšně, svědčí i statistiky. S potvrzenou koronavirovou infekcí bylo hospitalizováno přes čtyřicet pacientů. V regionu zemřel v souvislosti s onemocněním covid-19 pouze jeden člověk. Téměř dvě stovky lidí se již uzdravily," informoval v tiskové zprávě Zdeněk Dvořák, PR specialista nemocnic Zlínského kraje.

Zdroj: Youtube

ANKETA DENÍKU: ČEŠI V POHYBU

Kvůli mezinárodní situaci letošní prázdniny strávíme převážně v Česku. Deník se rozhodl zjistit, jak chcete letošní dovolenou strávit právě vy a vaši blízcí. Do speciální ankety se zapojily již stovky čtenářů. 

Zúčastněte se také a pomozte nám zjistit, jak bude léto v Česku vypadat. Stačí do 20. května 2020 vyplnit anonymní formulář, který najdete na adrese www.cesivpohybu.cz.