„Na chemicky udržovaných úsecích jsou vozovky holé a mokré. Hlášeny nejsou ani žádné námrazy. Tam, kde se cesty udržují invertním posypem, mohou být ještě zbytky sněhu. Momentálně pracujeme na jeho opětovném odstranění," informoval ve středu v poledne dispečer SÚS Kroměřížska.

I předchozí noc zvládli silničáři bez komplikací. Vytrvalé sněžení totiž komplikovalo během dopravu v průběhu celého dne. Na silnicích ale nedošlo k žádným větším problémům ani nehodám.

„Průběh noci jsme zvládli dobře. Sněžilo už od dopoledne, takže řidiči na to byli připraveni," vysvětlil dispečer.

V některých místech se ale přeci jen bouralo. Jedna z nehod, která naštěstí skončila jen lehkým zranění se stala v úterý odpoledne o půl druhé mezi Loukovem a Bystřicí pod Hostýnem. Pětačtyřicetiletá řidička tam nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze silnice a po projetí levotočivé zatáčky dostala smyk.

„Havarovala mimo komunikaci na pole, kde se vůz otočil na střechu," popsala kroměřížská policejní preventistka Barbora Balášová.

Na místě došlo k lehkému zranění spolujezdce, kterého přímo na místě ošetřili zdravotníci záchranné služby. Škoda na autě byla vyčíslena na patnáct tisíc korun.

Ve stejnou dobu havarovala u obce Loukov také devětadvacetiletá řidička. I ona přecenila své řidičské schopnosti a při průjezdu křižovatkou dostala smyk.

„Vyjela mimo vozovku do příkopu, kde narazila do dopravní značky. Dechová zkouška byla negativní," potvrdila Balášová.

Žena vyvázla bez zranění. Škoda na voze činí padesát tisíc korun, na dopravní značce pak další dva tisíce.

U Skaštic zase boural o půl sedmé večer řidič citroenu, který předjížděl před ním jedoucí fiat.

„Když byl v levém jízdním pruhu na úrovni předjížděného vozidla, dostal smyk, nezvládl řízení a pravým bokem narazil do předjížděného auta," popsala Balášová. Vlivem toho se fiat dostal do smyku a vyjel vpravo mimo vozovku. Nehoda se obešla bez zranění.

Lékaři kroměřížské nemocnice během mrazivých dnů, kdy chodníky pokrývala vrstva ledu, měli kupodivu případů jen pár a naštěstí se nejednalo o nic vážného, obvykle naražená kostrč 
či záda.

„Co se týče prvních mrazů, tak jsme v nemocnici pár případů měli. Obávali jsme se ale, že to bude horší. Jedná se spíše o naraženiny, vážnější případ jsme zatím naštěstí nemuseli řešit," potvrdila včera mluvčí kroměřížské nemocnice Veronika Klímová.