Varování meteorologů platí pro tuto oblast od večerních 20:00 hodin do ranních 8:00 hodin, a to po oba víkendové dny.

Podle konzultantky počasí Dagmar Honsové budou přesto nadcházející dva dny ve Zlínském kraji ve znamení slunečného počasí.

„V pátek odpoledne se protrhá oblačnost, vát ale bude čerstvý vítr, který bude mít v nárazech rychlost 55 km/h. Čeká nás ale slunečný víkend, kdy odpolední maxima dosáhnou v sobotu na 6ºC a v neděli na 7ºC. Ranní minimální teploty se po oba dva dny budou pohybovat okolo – 3ºC. Konečně máme před sebou klidný víkend, pozor na náledí, to by se mělo vyskytovat spíše ve vyšších polohách,“ seznámila Dagmar Honsová.

Nový povrch i nájezdy bude mít poslední lávka před soutokem Dřevnice s řekou Moravou v Otrokovicích.
Hojně využívanou lávku přes Dřevnici čeká rekonstrukce

Podle odborníků na počasí z ČHMÚ se při poklesu teplot pod bod mrazu se na mokrých površích bude lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky. Proto doporučují následující rady ke zmírnění následků tohoto jevu.

„Nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí. Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ připomínají na svých stránkách.