Chuťové buňky poroty a hlavně jejich body získal gulášem z hovězí kližky.
„Dělal jsem ho sám. Začal jsem vařit už v pátek a dnes dokončil. Dal jsem do něj maďarskou paprikovou pastu,“ prozradil Horák ingredienci, která z něj možná v sobotu udělala vítěze.
„Moc dlouho nevařím, ale minulý týden jsem obdobný guláš připravil pro padesát lidí. Byl ale z vepřového masa,“ dodal spokojený oceněný kuchař.
O nejlepší guláš Rajnochovic se v sobotu v tamní základní škole utkalo celkem sedmnáct vzorků, které dodaly především místní. Soutěž se přitom konala poprvé a zrodila se prý v hlavě tamního starosty Antonína Uhříka.
„Mám moc rád hovězí guláš s knedlíky, je to na mě také vidět. Říkal jsem si, že bychom mohli připravit nějakou zajímavou akci, nejen každoroční posezení s obyvateli,“ řekl starosta.
Vzorky přijímali před začátkem akce v zavíčkovaných zavařovacích sklenicích o minimálním obsahu 0,7 litru. Jedním ze čtyř porotců, který potom guláše degustoval, byl i místní lesník Jaroslav Svěch.
„Mám guláš moc rád, proto jsem se také do poroty přihlásil. Nepočítali jsme, že se sejde tolik vzorků, tudíž i jejich hodnocení nebylo vůbec jednoduché,“ podotkl Svěch.
Měl prý i svého favorita. „Neuspěl jsem ale. Skončil až na třetím místě,“ doplnil Svěch.
Na druhém místě skončil Miroslav Frkal a třetí patří Jaroslavu Čechovi, který se také během akce postaral o hudební zábavu.