„Situace v Nepálu mi není lhostejná. Často myslím na děti, se kterými jsem fotila v Káthmándú, na radost školaček z obyčejné propisky nebo sladkosti. Tajně doufám, že mají život ještě před sebou, že mají co jíst a kde bydlet. Beneficí bych ráda pomohla lidem postiženým zemětřesením. Veškerý výtěžek z akce poputuje na sbírku Člověk v tísni," řekla pořadatelka akce.

Lidé budou moci přispět různými způsoby: může to být pár korun prostřednictvím dobrovolného vstupného nebo třeba zakoupení fotopláten Ze života Nepálu.

Celý benefiční večer, který začne v 19 hodin, se ponese v nepálském duchu. Vystoupí pěvkyně Eva Benešová doprovázena tanečníky Terezou Sedlákovou a Radimem Vysloužilem, k vidění budou i šaty od návrhářky Renaty Vacové.

„Hlavním bodem programu bude však prodej pohlednic a fotopláten se snímky Ze života Nepálu. V průběhu večera se také přeneseme do Nepálu díky přednášce Hanky Novákové a Daniely Hebnarové," sdělila druhá organizátorka večera, externí spolupracovnice Kroměřížského deníku Vendula Pudelková. Zemětřesení v Nepálu napáchalo obrovské škody, bez domova je tam každý desátý obyvatel země.

Lidé potřebují potravinovou pomoc, neustále roste počet obětí. Záchranné práce přitom komplikuje vytrvalý déšť, následné otřesy i sesuvy půdy, které zemětřesení způsobilo. Nenávratně zničeno bylo také nejméně pět památek světového kulturního dědictví a mnoho dalšího.

„Nyní je potřeba Nepálu pomoci a to zejména finančně. Kvůli velké vzdálenosti je nákladné poskytovat materiální pomoc a letiště v Káthmándú je ucpané, čímž se značně komplikuje logistika. I my bychom chtěli alespoň trochu přispět a strávit příjemný večer při vzpomínkách na zemi a kulturu, která je naprosto odlišná od té naší," uzavřela Vendula Pudelková.