Kroměřížané se tak zatím jen dohadují, co v rekonstruované budově bude. „Máme nějaké informace, ale spíš takové neoficiální, prý by tam měly být ordinace. To, že to stojí hned vedle nemocnice, kde jich je několik, mi nepřijde zvláštní, konkurence je konkurence. Pacienti mají právo si zvolit kam budou chodit," krčí rameny pracovnice nemocnice, která si nepřála uvést své jméno.

Podobný názor má i zdravotní sestra z interny. „Já si myslím, že se ti lékaři tady budou hodit. Ono je totiž docela těžké sehnat volné místo třeba u zubaře nebo jiného specialisty. I když je to vedle nemocnice, tak se to zařízení určitě chytne," myslí si Marie Girnažová. Provozovatel domu redakci Deníku sdělil, že budovu koupil od Zlínského kraje.

S realizací projektu začal koncem roku 2009. „Naší snahou bylo vytvořit zdravotní centrum, které bude poskytovat moderní a komplexní léčbu pro široké spektrum pacientů. Fungovat bude v rekonstruovaném domě, ke kterému jsme provedli i přístavbu," řekl provozovatel objektu, jež odmítl zveřejnit své jméno.

Podle něj má být v objektu třináct ordinací, které by se měly otvírat od prvního září.

„Namátkou můžu jmenovat třeba ordinaci interny, kardiologie, dále ušní, nosní, krční a také plicní. Budou zde také praktičtí lékaři. Jedná se většinou o doktory, kteří působí v Kroměříži a okolí. V přízemí potom bude lékárna, dále květiny a dárkové zboží," vyjmenoval provozovatel domu.

Informoval také o tom, že zdravotní centrum bude poskytovat jak péči hrazenou 
z veřejného zdravotního pojištění, tak i moderní nadstandardní léčebné postupy.

„V objektu se bude nacházet i relaxační centrum s vodoléčbou se zaměřením na pacienty s bolestí zad a pohybového aparátu. Centrum bude vybaveno inteligentním řešením čekáren s možností posezení v restauraci," podotkl provozovatel.

Restaurace a kavárna, která se nachází v přízemní části je už otevřena. Podle jejího provozovatele Michala Mikuličky od jedenáctého července. „Nabízíme snídaně, studenou kuchyni i italská jídla. Myslím, že máme jedno specifikum oproti jiným restauracím, protože nabízíme také bezlepková jídla," zdůraznil kuchař Michal Mikulička.

Upraví otvírací dobu restaurace

Zatím ale restaurace funguje v rozjezdovém režimu. „I když máme vše zařízené a připravené, chystáme malé změny. Například jsme upravili otevírají dobu: přes prázdniny bude otevřeno od deseti hodin, od září, kdy bude v provozu celý dům pak od osmi hodin," vyjmenovává jednatřicetiletý provozní a zároveň kuchař Mikulička.

„Chystáme také rozšíření nabídky studené kuchyně a snídaní, které teď máme zaměřenou spíše do sladka," doplnil ještě provozní Mikulička.

Autor: Jana Přikrylová