„Sobě jsem si koupila polévku, jelito, jitrnice, ovar a klobásky. Zabíjačku teď jím už málo. Když jsme dříve měli doma prasátko, tak jsem ji měla pořád. Vzhledem ke žlučníku jsem nyní však už obezřetnější,“ řekla spokojená návštěvnice Jana Svobodová z Koryčan.

Je však nesmírně ráda, že si na zabíjačku může ve svém městě zajít.

„Prase už teď doma nechová prakticky nikdo. Jednou za čas je ale na dobrůtky chuť a hodí se,“ dodala Svobodová.

V Koryčanech mohli lidé nakupovat tradiční zabíjačkový sortiment, jako paštiku, prdelačku, jitrnice, tlačenku, sádlo či jelítka.

„Tentokrát jsme navíc měli i vařené masíčko, které si vyžádali naši klienti. Měli jsme také teplý ovar, obíračky z hlav, vnitřnosti nebo také takzvaný farmářský uzený bůček či uzené maso,“ informoval Roman Pastyřík z hodonínské společnosti Maspro, která zabíjačku zorganizovala.

„Další se uskuteční v sobotu 28. ledna příštího roku,“ doplnil Pastyřík.