Například ve středu 11. října v 10 hodin se v Podzámecké zahradě u vchodu od tržnice (za deště v zrcadlovém sále Domu kultury) sejdou maminky s miminky a malými dětmi na speciální fitness program, už v úterý v 9 hodin se pak v tělocvičně Střední zdravotnické školy koná netradiční tělocvik pro základní školy a v 18:30 v zrcadlovém sálu Domu kultury vytrvalostní silové cvičení, které je na programu i v pátek v 18 hodin.

Ve středu v 17 hodin bude na zahradě fitcentra Contours na Riegrově náměstí fitness lekce nazvaná Muži versus ženy, ve čtvrtek v 16 hodin v tělocvičně v bývalém posádkovém domě armády na Hanáckém náměstí ukázky cviků pánevního dna, které jsou jako jediná z aktivit Týdne zdraví zpoplatněné.

Ostatní akce jsou zdarma, což platí o pátečním nordic walkingu v Podzámecké zahradě, středeční přednášce na téma zdravé stravování ve stáří a procházky z Kroměříže do Záhlinic, která v sobotu v 9 hodin letošní Týden zdraví uzavře.

Kompletní program kampaně je k dispozici na internetových stránkách www.mesto-kromeriz.cz, pořádá jej Zdravé město Kroměříž, místní Agenda 21 s partnery. (hed)