Kroměříž se do kampaně zapojuje již po osmnácté.

„Snažíme se motivovat obyvatele města k tomu, aby dali šanci alternativní dopravě, zkrátka aby místo jízdy automobilem jezdili do práce na kole nebo chodili pěšky,“ vysvětlila místostarostka Daniela Hebnarová.

Pondělí 16. září přinese cestovatelskou přednášku Jakuba Vengláře v Knihovně Kroměřížska.

Ve středu 18. září se uskuteční na Hanáckém náměstí Běh naděje a zábavné sportovní odpoledne pro děti s názvem Sokolení. Ve stejný den si všichni kroměřížští páťáci vyzkouší na dopravním hřišti, jak poskytnout první pomoc a jak se chovat v silničním provozu.

Hlavní akce Evropského týdne mobility se uskuteční v pátek 20. září odpoledne na Velkém náměstí při příležitosti Dne bez aut. Program na náměstí nabídne atrakce pro malé i velké, tématem bude bezpečnost v dopravě.

„Návštěvníci se mohou těšit například na simulátor nárazu, simulátor přetočení vozidla na střechu, ale i na závodní simulátory, dětské dopravní hřiště a na dráhu s alko brýlemi. Na místě budou také instruktoři první pomoci z Českého červeného kříže,“ popsala Hebnarová. Po celý den se navíc lidé svezou městskou hromadnou dopravou zcela zdarma.

Evropský týden mobility letos zakončí cyklojízda Olgy Sehnalové z Kroměříže do lomu v Kurovicích. Účastníci se sejdou na Velkém náměstí v sobotu 21. září v 8.30 hodin, odjezd je o půl hodiny později.

Den otevřených Arcibiskupských sklepů 2019 v Kroměříži.
Den otevřených arcibiskupských sklepů se vydařil. Cimbálovka, historie a víno