Dokonce čtyřnásobné tržby oproti loňsku napočítali například na koupališti v Morkovicích. Bazén tam však v příštím roce nejspíš nedozná výrazných změn.

„Máme takové rodinné koupaliště, přijde k nám maximálně pět set návštěvníků za den, takže nemůžeme rozjídět nějaké velké změny," míní ředitel morkovických technických služeb Zdeněk Ježek.

I když podle něj rodiny s dětmi upřednostňují koupaliště s atrakcemi, v Morkovicích žádný tobogan neplánují.

„Je to velká investice a vydrží třeba jen deset let. Všude kolem přibylo konkurence, tak jsme rádi, že koupaliště funguje a sázíme spíš na klid a pohodičku," dodal.

Také Antonín Huťka, ředitel společnosti Kombyt Servis, která spravuje pro město koupaliště v Hulíně, si samozřejmě sezonu pochvaluje.

„Návštěvníků bylo opravdu spousta, kolem třiatřiceti tisíc. A to do toho nejsou započteny ještě různé sportovní akce jako třeba Krom Wars nebo triatlony," upozornil.

Do příštího roku musejí v Hulíně vyměnit písky ve filtrech. „O žádné větší investici nevím. Podle mě je ale všude kolem dost koupališť s atrakcemi a myslím, že by se měl náš bazén nechat spíš plavecký, tak jak je. Například na večerní koupání chodí poměrně dost lidí a ti si chtějí prostě zaplavat," míní ředitel.

Kroměřížské koupaliště Bajda prošlo rozsáhlou rekonstrukcí nedávno, také tam proto plánují jen běžnou údržbu. „Myslím, že ani nikdo nechce měnit ráz kroměřížského koupaliště. Investice například v podobě tobogánu tedy v dohledné době není v plánu," potvrdil Petr Opravil, který má koupaliště na starost.

O něco víc než jen běžnou údržbu mají naopak v plánu v Chropyni. „Chceme hospodářský výsledek využít ještě v letošním roce a doplnit například další bezpečnostní schránky. Také je v plánu výměna všech přepážek mezi sociálním zařízením. Měnit budeme písek ve filtrech a také doplníme ten na hřišti pro plážový volejbal. Na víc už nám asi finance nezbudou," usmál se vedoucí technického úseku správy majetku města Chropyně Dalibor Kondler.

Právě on letošní sezonu hodnotí jako nejlepší za posledních osm let. Od rekonstrukce koupaliště byl podle něj počet návštěvníků jednoznačně nejvyšší, přes 47 tisíc.

„Rekord byl až dosud dvaačtyřicet tisíc návštěvníků, takže to bylo o pět tisíc více než kdykoli předtím," zdůraznil.