„Chytl jsem ho dvakrát po sobě. Teď jsem negativní, ale nějaké následky mám. Něco se mi usadilo na plicích, má se to prý spravit, ale bude to chtít čas,“ líčí čtyřicátník.

Virus pravděpodobně „chytil“ v práci.

„Přišla horečka, zimnice, bylo mi blbě. Šel jsem k doktorovi, ten mi dal antibiotika, po týdnu mi řekli, že nic nenašli. Poslali mě na plicní, odtud za další tři dny na test, po kterém zjistili, že mám koronavirus,“ pokračuje pan Jan.

„Největší paradox je, že jsem byl čtrnáct dní doma, pak mi končila karanténa. Neměl jsem žádné příznaky, řekli, že můžu do práce. Měl jsem jít čtvrtek pátek, ale vzal jsem si dovolenou. V neděli v noci jsem chytl horečky. V pondělí jsem šel znovu k obvoďákovi a v úterý mi zjistili, že jsem to chytl znovu,“ přibližuje druhý pozitivní test.

Putování Vinohradskou ulicí při Slavnostech vína. Ilustrační foto
Jak budou vypadat (ne)Slavnosti vína v Uherském Hradišti?

Po čtrnácti dnech byl znovu na test po karanténě.

„To bylo minulý týden a ten už byl negativní. Jen jsem si počkal. Asi jeden a půl hodiny, přede mnou bylo patnáct aut. V uherskohradišťské nemocnici vjedete do areálu za infekční, sedíte v autě a čekáte,“ vysvětluje.

Závěr dorazil poměrně brzo.

„Na testu jsem byl v úterý dopoledne a ve středu odpoledne už jsem měl výsledek. Kdybych se teď chtěl objednat, prý to jde jen přes internet. Nevím, jak to zvládnou někteří důchodci. Naši rodiče museli jít taky na testy a neuměli si ani přečíst sms, že jsou negativní,“ uzavírá Jan z Uherskohradišťska.