"Máme to v povinnosti, takže samozřejmě sypeme, máme venku všechna auta. Třeba v Bystřici pod Hostýnem by aktuálně mělo být kolem čtyř centimetrů sněhu," informoval jednatel Správy a údržby silnic Kroměřížska Emil Vraník.

Náledí podle něj v regionu zatím aktuálně nehrozí.

"Samozřejmě je ale potřeba vnímat to, že není srpen a sucho. Řidiči tedy musí jezdit adekvátně tomu, co je na silnici," upozornil.

Opravu sousoší Nejsvětější Trojice uskutečnili v loňském roce v Hulíně. Restaurátorské práce prováděl tlumačovský akademický sochař a restaurátor Josef Petr, městu na ně finančně přispěl i stát.
V Hulíně opravili sousoší a odhalili pamětní desku básníkovi

Nehodu osobního a nákladního auta řešili před druhou hodinou odpoledne policisté a záchranáři například u Chropyně: podle serveru dopravniinfo.cz se obešla bez zranění.

Dokonce autobus a osobní auto pak havarovaly na silnici u Ludslavic: na místě zasahovaly po třetí hodině všechny složky Integrovaného záchranného systému a došlo i ke zranění, podrobnosti zatím policie ani hasiči nezveřejnili. 

Dvě auta se pak srazila také v Kotojedské ulici v Kroměříži, po třetí hodině tam okolnosti nehody vyšetřovala policie, i tato havárie se ale obešla bez zranění.

Srážku osobního auta a dodávky pak řešili policisté po půl čtvrté také v Tovární ulici v Holešově. Potíže jinak mají řidiči především na silnicích II. a III. tříd, které jsou pokryté novým sněhem a tím pádem sjízdné jen s maximální opatrností.

Na dálnici v úseku od Kroměříže po Říkovice pak navíc odborníci varovali před silným nárazovým větrem.

Ilustrační foto
Nezvyklá jména na matrice v Kroměříži? Leticie, Paloma i Medard Bedřich