Dnes to řekla kroměřížská okresní státní zástupkyně Jana Kranzová. Čaniga i samotná likérka čelili také obvinění z krácení daní, kde ale státní zástupce vyhověl jejich stížnosti a trestní stíhání zrušil.

Podle policie loni na konci září zaplavilo čističku asi 32.000 litrů alkoholu vypuštěného z Likérky Drak. Bylo v něm údajně asi 9500 litrů čistého etanolu. Čaniga podle kriminalistů zaměstnancům přikázal, aby alkohol vylili do kanálu. Dnes mobilní telefon nebral, ale již loni na podzim ČTK přiznal, že se etanol do odpadních vod dostal z Likérky Drak. Údajně nechal zaměstnance vypláchnout nádrže před novou výrobou a on si prý práci ulehčil, za což dostal pokutu. Čaniga ale tvrdil, že v nádržích byly jen zbytky alkoholu, ne přes 30.000 litrů.

Likérka Drak byla spojována s metanolovou aférou, jež vypukla loni na podzim. Závadné lihoviny s etiketou firmy se našly v Příbrami a později i ve zlínském distribučním skladu firmy Verdana, výhradního distributora Likérky Drak. Potvrzoval to i jednatel Verdany Robert Sedlařík. Čaniga byl loni zadržen v polovině října, zhruba o měsíc později bylo ale jeho obvinění z šíření jedovatého alkoholu zrušeno. Podezření Čanigy oslabila výpověď jednatele společnosti Vapa Drink Viktora Koláčka, který policii řekl, že zmíněné lihoviny byly vyrobeny v její provozovně v Žeranovicích na Kroměřížsku a odtud dovezeny do skladu Verdany. Čaniga od začátku tvrdil, že jde o padělky.

Metanolová aféra začala loni v září, vyžádala si 47 obětí. Co do počtu mrtvých je druhou nejhorší katastrofou v dějinách samostatné České republiky. Více životů si vyžádaly jen povodně v roce 1997.