Náklady na rekonstrukci skleníku by měly být zhruba 1,6 milionu korun, nový altán přijde na 200 tisíc korun. Realizace projektu by měla proběhnout během příštího roku.

Původně se plánovala přístavba skleníku o venkovní učebnu. Nakonec však skleník pouze projde opravou a místo nové učebny vyroste v jiné části zahrady zahradní altán. „Altán bychom rádi využívali k výuce žáků a k odpoledním aktivitám školní družiny. Zároveň by mohl sloužit jako zázemí pro rodiče vyzvedávající si své děti ze školy,“ řekla ředitelka Základní školy Zámoraví Ivana Uherková.

Samotný skleník pak projde přestavbou v původním místě, bude však rozšířena zastavěná plocha, aby prostor odpovídal požadavkům pro výuku žáků. Bude mít nové zastřešení a nové prosklené plochy. V jeho bezprostřední blízkosti vznikne zpevněná plocha, rampa pro pohodlný přístup a sklad zahradního nářadí.