Milovníci zimních sportů mohou na Kroměřížsku navštívit hned všechna čtyři střediska.

Například skiareál Troják láká lyžaře na čtyřicet až sedmdesát centimetrů sněhu. Podmínky pro lyžování jsou podle tamního majitele Jakuba Juračky ideální.

„Situace nemůže být lepší, lyžujeme každý den od devíti do osmi hodin. Lyžaři jezdí, půjčovna funguje," řekl Jakub Juračka.

Podmínky pro běžkaře v Hostýnských vrších ale podle něj zatím nejsou úplně ideální. Milovníci dlouhé stopy tak zatím musí čekat na sníh.

„Je ho asi pět centimetrů, takže na skluz to zatím rozhodně není. V tuto chvíli jsou trasy spíše na hezkou procházku. V neděli by ale mělo napadnout kolem deseti centimetrů, takže se podmínky snad zlepší. Počasí bohužel neovlivníme," dodal provozovatel.

Příznivci zimních radovánek mohou o víkendu vyrazit také na Tesák. Na tamní Cvičné louce je mezi patnácti až dvaceti centimetry technického a přírodního sněhu.

„Každý den je otevřeno od devíti do šestnácti hodin, večerní lyžování zatím nepovolujeme. Sníh totiž zatím není úplně ideální, jak bychom si představovali. Pokud ale přijde mráz opět spustíme sněžná děla," konstatovala Jana Odvršová.

Výšky až osmdesáti centimetrů pak dosahuje vrstva sněhu na sjezdovce na Stupavě, kde lyžaře vítají každý den už od půl deváté. Naplno tady jedou oba vleky, půjčovna se servisem i lyžařská škola.

Dobré sněhové podmínky hlásí také skiareál na Rusavě. Aktuálně délku celého svahu pokrývá souvislá vrstva sněhu, která se pohybuje v rozmezí od dvaceti do čtyřiceti centimetrů.

„Do čtvrtého ledna máme sváteční provozní dobu a lyžujeme každý den do jednadvaceti hodin. Denně od devíti hodin je také otevřena lyžařská škola a půjčovna," upozornil tamní provozovatel.

Podle meteorologů by se v sobotu teplota měla pohybovat v rozmezí od mínus jednoho do dvou stupňů Celsia. Přes den by mělo být ve Zlínském kraji převážně oblačno, ojediněle se sněhovými přeháňkami.

V neděli by zpočátku dne mělo na většině území sněžit. Postupem dne by se rtuť teploměru měla pohybovat zhruba ve stejném rozmezí jako dnes. Řidiči by si však na cestách měli dát pozor na sněhové jazyky, které se mohou místy tvořit.