Ze zimy bez sněhu jsou mrzutí také lyžaři z regionu. Během víkendu se ale, i přes ne zrovna ideální podmínky, někteří z nich vypravili na Stupavu. Lyžování si tady pochvalovala například devatenáctiletá návštěvnice ze Starého Města.

„Je to docela fajn, někde jsou sice vydřená místa, ale s tím se nedá nic dělat. Doufám, že brzo začne mrznout, ať můžou zasněžit novou vrstvu. Pak to bude super," míní studentka.

Sníh a mráz by přivítala také rodina Slámových, která na Stupavu dorazila v sobotu.

„Je to zvláštní, když lyžujete na uměle zasněženém pásu a všude okolo je zelená tráva. Tato zima je opravdu hrozná, už by konečně mohlo začít mrznout," zlobí se například pětatřicetiletá Eva Slámová. Podle jejího manžela však sníh brzy přijde a lyžařská sezona teprve začne.

„Je to tak každý rok. Jen letos se čekání na sníh trochu protáhlo. Zřejmě budeme lyžovat zase až do Velikonoc," dodal s úsměvem manžel Pavel.

Příznivé podmínky pro lyžování však příliš optimisticky ani během tohoto týdne nevidí provozovatel tamního skiareálu Lubomír Orel. Od pondělí bude sjezdovka mimo provoz.

„V sobotu byly pro lyžaře ještě relativně dobré podmínky. Po dešti je ale nedělní návštěvnost slabá. Od pondělí zavřeme a budeme čekat na mráz," potvrdil provozovatel sjezdovky.

Obdobná situace panuje také v Hostýnských vrších. Víkendové teploty okolo osmi stupňů Celsia rozhodly o dočasném přerušení provozu.

„V pátek byla návštěvnost výborná, v sobotu přijelo taky hodně lidí, ale polozasněžené svahy lyžaře moc nelákají. Neděle je poslední den a končíme. Musíme počkat na mráz, provoz v takových podmínkách je neudržitelný," postěžoval si Deníku provozovatel Trojáku Jakub Juračka.