Po několika letech se i v neděli v Kroměříži místní dočkali velkolepého ohňostroje, který si možná trošku netradičně přichystalo město již v sedm hodin večer. Pomyslná oslava konce roku a přivítání toho nového, jež bude končit osmičkou začala na Hanáckém náměstí již v šest hodin večer. Odstartovala ji rocková kapela Tip Top-Q. 

Těsně před sedmou hodinou přivítal na náměstí tisíce lidí i starosta města Kroměříž Jaroslav Němec a pozval je na sedm minut barevného představení v sedm hodin. 

Tradiční předsilvestrovský výšlap na Brdo. Ilustrační foto
Přelom roku na Kroměřížsku oslaví procházkou, gulášem i ohňostrojem

I přes počáteční problémy, kdy po odpočítávání zůstalo nebe nad náměstím temné a bez barevného ohňostroje, se nakonec tisíce lidí dočkaly a mohly si užít barevné představení. „Ohňostroj byl vážně moc pěkný. Hlavně bylo pěkné, jak to doplňovala hudba. Přišli jsme se podívat s celou rodinou a pak se vrátíme domů, kde to pak společně oslavíme ještě o půlnoci,“ řekla Alena Koutná z Kroměříže.

To, že se „půlnoční“ ohňostroj odehrál již v sedm hodin večer vlastně nikomu nevadilo a mnozí to i přivítali. „Jsme rádi, že se vůbec nějaký ohňostroj uskutečnil. Minulé roky to bylo takové nijaké, každý si vždy na náměstí pustil pár rachejtlí a bylo to. Tohle bylo moc pěkné a navíc jsme tu potkali i spoustu známých. Takže jsme spokojeni a jdeme slavit dál. O půlnoci si zase symbolicky přiťukneme i na náměstí,“ prozradil Lukáš Pelc, který se na Hanácké náměstí vypravil s partou kamarádů. 

Víceúčelové hřiště. Ilustrační foto.
Radnice v Kroměříži připravuje stavbu nového hřiště v Kotojedech