Do finále jde oprava povrchu silnice I/57 mezi Bystřičkou a valašskomeziříčskou místní částí Podlesí. Dopravu zde několik týdnů řídily semafory a řidiči museli při cestě mezi Vsetínem a Valašským Meziříčím počítat se zdržením. To už neplatí.

„Už jsme odstranili semafory, které řídily provoz v celém úseku. Do konce týdne ještě budou probíhat dokončovací práce například na nezpevněných krajnicích či zálivky spár,“ přiblížila aktuální situaci na stavbě mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Pracuje se také na silnici stejného čísla před Valašskými Klobouky, kde se vše připravuje na rekonstrukci mostu přes Brumovku. Dělníci už dokončili montáž potřebného mostního provizoria a převádějí na něj provoz.

„Rekonstrukce bude pokračovat i v příští stavební sezoně,“ informovala Trubelíková.

Výstava krajových odrůd ovoce v Muzeu regionu Valašsko.
Na vsetínském zámku vystaví na pár dní tradiční ovocné odrůdy z Valašska

Další most, který vyžaduje opravu, si ŘSD vyhlédlo v Hulíně na silnici I/55 (most řeku Rusavu). Motoristé musí využívat objízdné trasy.

„Trasa pro vozidla s konstrukční rychlostí vyšší než 80 kilometrů v hodině je vedena bezplatně po dálnici D1 a D55. Objízdná trasa pro vozidla s nižší konstrukční rychlostí vede přes Tlumačov a Kvasice,“ upřesnila mluvčí.

Doplnila, že v zimních měsících bude most opět průjezdný bez omezení. Silničáři se na stavbu vrátí zase příští rok na jaře, a to po skončení topné sezony, kdy dojde k demontáži plynovodu.Do konce listopadu je naplánovaná oprava třetího mostu, tentokrát před potok Sovík na silnici I/35 u Rožnova pod Radhoštěm.

„Řidiči projíždějí po neopravované polovině mostu,“ upozornila Trubelíková.

S určitým omezením musí počítat motoristé také ve Vsetíně, kde v souvislosti s přeložkami inženýrských sítí na stavbě rampy Mostecká bylo třeba uzavřít parkoviště u silnice I/69 (výpadovka na Zlín). Platí zde snížená rychlost na třicítku a v obou směrech jsou zúžené pruhy.

Stejné rychlostní omezení platí momentálně také před obcí Lidečko na Hornolidečsku, kde silničáři pracují na zajištění svahu proti sesuvu.Do pátečního (11. listopadu) odpoledne se bude jezdit kyvadlově na silnici I/55 v úseku mezi obcemi Spytihněv, Babice a Huštěnovice, kde se cestáři pustili do velkoplošných vysprávek povrchu vozovky. Je třeba počítat se zdržením.