„Sunny, one so true, I love you.“ To už ve společenském sále vítá příchozí brněnská bigbandová kapela The People Music.

Hrají slavné zahraniční hity i známé české písně. Lidé se ale zatím k tanci příliš neodhodlávají. Teprve poté, co přijde na řadu první předtančení profesionálním párem a hned poté zahájení večera moderátorem Vojtěchem Bernatským a místostarostkou Danielou Hebnarovou, odvážně vstupují na parket.

Zábava je brzy v plném proudu.

Mezitím se v Hudebním sále stará o zábavu kroměřížské Event Jazz Trio. O něco prázdnější sál poskytuje tanečníkům více prostoru, páry zde předvádí odvážnější a náročnější taneční kreace.

Všichni se ale opět sejdou ve společenském sále, když začne další taneční ukázka.

Pár Martin Mestek a Anna Starečková excelují ve standardních tancích, obzvlášť při valčíku a quickstepu jim patří celý parket. David Baďura a Monika Kolajová zase předvádí neobyčejnou vášeň při rumbě a paso doble.

„Jsem tady správně v Kroměříži?“ ptá se perfektní češtinou hlavní hvězda večera Katarína Knechtová. Odpovědí jí je jásot celého obecenstva. Někteří poslouchají písně jako na koncertě, ve druhé půli sálu to ale tanečníci rozjíždějí v plesovém stylu, na melodické písně se jim dobře tančí.

Poté, co Katarína Knechtová zahraje svůj hit Spomaľ, přichází na řadu dlouho očekávaná chvíle: losování tomboly o tři hlavní ceny plesu.

Martina Miláčková, ředitelka Muzea Kroměřížska.
Muzeum Kroměřížska povede Martina Miláčková
Pět lidí se zranilo při dopravní nehodě u Ratají v sobotu 18. ledna.
Vážná nehoda u Ratají, při srážce se zranilo pět lidí