U Městské policie Holešov působí Antonín Zalabák více, než dvacet let. Důvod, proč na funkci rezignoval, však odmítl jakkoliv komentovat.

Do jara hodlá vedení holešovské radnice situaci vyřešit. Kdo bude jmenován novým nástupcem, však prozatím podle holešovského místostarosty Jaroslava Chmelaře není jasné.

„Je zatím předčasné předjímat nástupce na tento post. O některých kandidátech se už spekuluje, ale prozatím bych nerad předbíhal. Pan Zalabák je zatím stále ve funkci a kdo bude jeho nástupce se včas dozvíme," okomentoval situaci místostarosta.

Dále Jaroslav Chmelař rovněž dodal, že vedení města od nového nástupce požaduje praxi a dostatečný přehled v oblasti zajištění bezpečnosti města a práce policie.

Holešovský místostarosta prozradil také, že úroveň městské policie by vedení města chtělo do budoucna zlepšit a navýšit počet strážníků.

„Chtěli bychom posílit stav strážníků o jednoho člena a zároveň také inovovat městský kamerový systém a koncepci práce městské policie tak pozdvihnout na lepší úroveň. Jsou to zatím pouze úvahy, které se budou odvíjet od nového vedení a dostupných finančních prostředků," dodal místostarosta Jaroslav Chmelař.

Jedním ze spekulovaných kandidátů je například Eduard Dlhopolček, nynější vedoucí obvodního oddělení policie České republiky v Bystřici pod Hostýnem. Zda se o místo velitele Městské policie Holešov bude ucházet, však prozatím odmítl jakkoliv potvrdit.