Na zámku v Holešově ji představila dceřinná společnost Zlínského kraje Industry servis ZK, která poskytuje servisní činnost při rozvoji, správě a obsazení SPZ. Industry Servis ZK si od změny koncepce (od dostavby SPZ v roce 2009 se nejedná o první změnu) slibuje zvýšení zájmu a obsazenosti průmyslové zóny.

Změna koncepce však nebude zadarmo. Vyjde během následujících let na zhruba 230 milionů korun. Za tyto peníze budou v zóně vybudovány nejen další komunikace, ale i cyklostezka či relaxační zóna.

Výletní plavby po Moravě na trase Kroměříž - Kvasice a zpět.
Výletní plavby? Starty v Kroměříži jsou v ohrožení

V současnosti je SPZ zhruba ve stejném stavu jako v roce jejího dokončení v roce 2009. Zájem investorů je minimální. Brzy by mezi ně mohlo přibýt alespoň šest lokálních firem. Všechny mají zájem o drobné pozemky ve velikosti 1 – 1,5 hektaru.

Společnost Industry Servis ZK a vedení zlínského kraje nutí ke změně koncepce i tlak na splnění norem, které byly kraji stanoveny před lety při žádosti a schválení miliardové dotace. Podle norem musí do roku 2040 SPZ vykázat 10 miliard korun zisku a vytvořit čtyři tisíce pracovních míst. Pokud se tak nestane, hrozí, že bude muset Zínský kraj vracet celou výši dotace.

Roušky ve třídách. Ilustrační foto
Šíření nákazy ve školách? Přerušená výuka, děti i pedagogové v karanténě