„Kabina byla zdeformovaná, policisté se nemohli k zakrvácenému řidiči ani z jedné strany dostat. Ten navíc vůbec nereagoval na oslovení. Z vozidla stoupal hustý kouř, pod ním byly provozní kapaliny, proto se hlídka rozhodla rozbít čelní sklo,“ popsala událost policejní mluvčí Barbora Balášová. Policisté vypnuli motor a zkontrolovali životní funkce muže, nedýchal, nemohli nahmatat pulz.

V Kroměříži proběhla vůbec poprvé dražba vraků odtažených z ulic města.
První dražba vraků odtažených z ulic Kroměříže. Prodalo se čtrnáct aut

„Pomocí Rautekova manévru s fixací krční páteře vyprostili řidiče z vozidla ven. Přenesli jej do bezpečného prostoru a začali poskytovat první pomoc. Zprůchodnili dýchací cesty a zraněný zalapal po dechu,“ pokračovala Balášová.

Ještě zkontrolovali, jestli jel muž opravdu sám, což se potvrdilo. Zraněného pořádně prohlédli, zda nemá masivní krvácení, uložili jej do stabilizované polohy, poskytli mu tepelný komfort pomocí izotermické folie a kontrolovali základní životní funkce až do příjezdu záchranné služby. Záchranáři si zraněného převzali a kroměřížští dopravní policisté začali vyšetřovat dopravní nehodu.

Pochvala od zajištěného

Poté se policisté z Prostějova se vrátili ke služebnímu vozu, zkontrolovali zajištěnou osobu, která byla v pořádku. Dokonce si od svěřence vysloužili pochvalu, že jsou hrdinové. Záchranu lidského života měl tento mladík v přímém přenosu.

K samotné nehodě došlo tak, že řidič dodávky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, stavu pozemní komunikace ani povětrnostním podmínkám. Najel na krajnici do travnatého příkopu, kde se poškodil dva listnaté stromy a následně se s vozidlem přetočil přes střechu a skončil na pravém boku.