Příběh muzikálu o ženám zapovězeném hradu Karlštejn zná u nás skoro každý. Stejně jako si vybaví excelentní výkony herců Vlastimila Brodského, Jany Brejchové, Waldemara Matušky, Miloše Kopeckého a dalších. I zpracování ansámblu olomouckého divadla bylo precizní, stejně jako herci.

Všechna pracoviště Domu kultury jsou v provozu, a to včetně pokladen.
Vzhůru na výstavy či do kina. Kroměříž opět žije akcemi

SKVOSTNÝ ZÁMEK

„Jsem tu poprvé. Podzámecká zahrada je kouzelná. Co víc si pro takové představení přát. Diváci to mají, jak se říká, se vším všudy,“ řekla před představením představitelka královny Elišky Barbora Řeřichová, která byla v Kroměříži poprvé.

Prostředí Podzámecké zahrady, která je zapsaná na seznamu kulturního dědictví UNESCO, si pochvaloval také Jiří Přibyl, který ve hře ztvárnil roli krále Cyperského. „S naším orchestrem a sólisty jsme zde už vystupovali na zámku ve Sněmovním sále. Spolupracoval jsem také s místní konzervatoří. Kroměříž tedy znám. Zdejší zámek je nádherný. Skvostný,“ nešetřil chválou Přibyl. „Mít takovou kulisu pro hru Noc na Karlštejně je vynikající,“ pochvaloval si volbu pořadatelů Jiří Přibyl alias král Cyperský.

Relaxační zóna na Velkém náměstí v Kroměříži
V centru Kroměříže vznikne opět oáza odpočinku. Na co se můžete těšit?

ZAHRÁLI SI I PÁVI

Díky teplému letnímu večeru si lidé mohli užít představení opravdu naplno. Jen občas je vyrušil řev pávů. Herci však dokázali pohotově zaimprovizovat a zapojit i zvuky majestátních ptáků do děje inscenace. „Přivezl jsem Karlu IV. pávy,“ prohlásil například král Cyperský (Jiří Přibyl). „Vyjeli jsme s královnou obdivovat pávy,“ reagovala herečka v jedné z posledních scén.

V ČERVENCI OPĚT V KROMĚŘÍŽI

Maraton představení pokračoval v sobotu koncertní verzí muzikálu Kleopatra. V neděli je na programu koncertní verze muzikálu Čas růží.

Kultura pod hvězdami se do Kroměříže ještě letos vrátí. A to hned v červenci. Diváci se, opět v prostorách romantické Podzámecké zahrady, mohou těšit na koncertní verze muzikálů Děti ráje, Tři Mušketýři a jedno divadelní představení s názvem Kvarteto. V něm se představí herci Rudolf Hrušinský, Veronika Freimanová, Jana Švandová, Zdeněk Žák . Vstupenky na červenec jsou stále k dispozici.