„Podmínky jsou skvělé, lidí je konečně plno. Sněhu je dost, počasí je ideální, krásně svítí slunce," konstatoval třeba provozovatel areálu na Trojáku Jakub Juračka.

V provozu je stále i areál na tesáku, kde mají zhruba 25 centimetrů technického sněhu na cvičné louce, zalyžovat si lidé ke konci roku mohou také na Stupavě.

„Sněhu máme spoustu, zájem lidí je velký," potvrdila provozovatelka tamního areálu Bohdana Orlová.

Slunečné počasí vylákalo lyžaře také na sjezdovky ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku.

„Je úplně modrá obloha, lyžařů je hodně, sníh vždy přes noc přimrzne," řekl zástupce Ski areálu Razula Leo Bača. V areálu je v provozu sjezdovka Horal i Razula, na té už začalo i večerní lyžování.

Na Pustevnách v Beskydech je v provozu sjezdovka Pod Šumnou. „Zasněžujeme všechny další sjezdovky," podotkl vedoucí areálu Petr Chrostek.

Do areálu tradičně míří běžkaři, využívaná stopa na Martiňák byla upravena před několika dny, místy je její stav horší, ale běžkaři ji využívají. „Jezdí k nám nyní i spousta turistů," dodal Petr Chrostek. Na Kohútce v Javorníkách je v provozu asi 60 procent střediska.

„Příští týden chceme zasněžovat další sjezdovky. Velká sjezdovka je již nyní zasněžená po celé šíři. Návštěvnost je v posledních dnech vysoká," uzavřel zástupce areálu Miroslav Maczko. (hed)