„Nyní je vše ve fázi, kdy město podalo žádost o dotaci, takže přesný termín realizace zatím nemohu s přesností říci. Vše se bude odvíjet od případného schválení dotace," vysvětlila Naďa Šoborová z chropyňského odboru výstavby a životního prostředí.

Dotace by měla být městu poskytnuta z Operačního programu životního prostředí. V případě jejího obdržení by se projekt mohl uskutečnit nejdříve na podzim 2013.

Revitalizace parku bude rozdělena na dvě části: v první bude realizována příprava území spočívající v provedení radikální zdravotní údržby stávající zeleně: tedy například odstranění proschlých dřevin a ořezání a ošetření těch vitálních. Navržena je také údržba keřových porostů.

Druhá fáze pak bude zahrnovat sadové úpravy. Hlavní zásadou revitalizace parku má být pročištění a prosvětlení stávajících porostů, odstranění poškozených dřevin, obnova trávníků a výsadba nové zeleně.

Projekt také počítá s odstraněním celkem 113 stromů a 235 čtverečních metrů keřů. Nahradí je 365 nových dřevin, z toho 130 stromů. U významnějších druhů, ať už těch stávajících či nově vysazených, budou umístěny také cedulky s označením druhu.