„Kvůli vysokému zájmu jsme přidali další představení. Návštěvnost v Kroměříži odpovídá celorepublikovému zájmu, je to skutečně nejúspěšnější film za poslední tři roky," potvrzuje Jiří Králík, který má kino Nadsklepí na starost.

Film si v Kroměříži jen do konce minulého týdne nenechalo ujít přes dvanáct set diváků: pondělní promítání v půl šesté bylo opět vyprodáno a v kině očekávají, že prodej vstupenek vynese přes tři sta tisíc korun.

„Zhruba polovina se odvádí distributorovi, takže odhadem lze říci, že pro kino bude na konci čistý zisk zhruba sto šedesát tisíc," vyčíslil Jiří Králík.

Padesát odstínů šedi plánuje kino promítat s přestávkami plný měsíc a půl, naposledy si filmový trhák lidé budou moci užít ještě osmadvacátého března.

Lístky v předprodeji ostatně začaly mizet už dávno předtím, než se světový fenomén vůbec do kina dostal. Nejvíc volných míst bylo ještě na půlnoční premiéře uplynulou středu, další dny byly podle Jiřího Králíka vyprodány víceméně do posledního místa. „Vždy do dvou až čtyř vstupenek," potvrdil.

Film podle knihy britské spisovatelky E. L. James, kterou jedním dechem přečetly tisíce žen na světě, si nenechaly také v Kroměříži ujít hlavně ženy: kino plní vždy asi z osmdesáti procent, zbylá místa obsazují obvykle muži, kteří sem doprovází své drahé polovičky.

Promítání doprovází během sto dvaceti minut místy smích, erotických scén bylo podle diváků ve filmu méně, než mnozí čekali.

„Nebylo to tak zlé, jak se zdálo podle recenzí na internetu. Čekal jsem ale víc erotických scén. Oproti tomu, co psali o knížce a o filmu, který měl být skoro porno, se realita hodně liší," hodnotil třeba čtyřicetiletý Marek, který do kina vyrazil v sobotu na Valentýna se svou manželkou.

Kino plní zpravidla spousta těch, kterým už prošel rukama minimálně první knižní díl erotického bestselleru: hlavně u těch pak také film sklízel sympatie.

„Nechápu proč tolik přehnané kritiky. Mně se to líbilo, splnilo to podle mě účel a super natočené scény a písničky k tomu dokonale sedly. Na to, že se mi herecké obsazení ze začátku vůbec nelíbilo, nakonec nebylo tak špatné. Určitě film doporučuji," řekla Deníku Zuzana Totková z Holešova, která už četla všechny díly knižní trilogie.