Na druhý prázdninový měsíc je totiž plánováno oficiální předání stavby do užívání a s tím ukončení veškerých dopravních omezení. Náklady na stavbu, kterou provádí společnost z nedalekého Valašského Meziříčí, jsou vyčísleny na více než 97 milionů korun. Část z tohoto obnosu zafinancuje v rámci dotačního programu také Evropská unie.

„Kdo si během zimy, pokud zrovna krajina nebyla pod sněhem, projel již zrekonstruovaný úsek, určitě si všimnul, že za od doby, kdy se s opravami začalo, se udělalo již spousty práce,“ uvedl Pavel Botek, náměstek hejtmana Zlínského kraje zodpovědný za oblast dopravy. Botek zároveň zdůraznil, že stav vozovky se změnil k lepšímu nejen na pohled.

„Silničáři opravili do těchto dnů sedm z plánovaných devíti kilometrů vybrané trasy,“ doplnil Botek. K dokončení staveb zbývají ještě dva úseky. Jeden o délce něco málo přesahujících jeden kilometr a druhý téměř dva a půl kilometru dlouhý.

SEMAFORY ZBRZDÍ PROVOZ

„V předstihu chceme informovat motoristy a uživatele rekreačních zařízení v této oblasti, že do konce června se mohou ve třech místech zdržet kvůli semaforům, které zde budou řídit provoz. V závěrečné etapě během hlavních letních prázdnin bude světelné signalizační zařízení použito pouze na jednom úseku,“ nechal se slyšet provozně-technický náměstek Ředitelství silnic Zlínského kraje (dále jen ŘSZK) Radek Berecka. Silnice z Chvalčova po křižovatku na Rajnochovice by měla být kompletně obnovena a bez omezení průjezdná od září letošního roku.

„Stavební práce samozřejmě znamenají jisté omezení a zdržení. Ale bez nich se bohužel žádná silnice rekonstruovat nedá,“ poprosil o pochopení řidiče ředitel ŘSZK Bronislav Malý. „Odměnou za to bude silnice, která bude do budoucna dozajista daleko příjemnější,“ dodal ještě Malý.

Dívka roku 2019 v Holešově
V Holešově vybírali Dívku roku