Letošní Kulinárium bylo náročnější jídlem i kapacitou. „Byla dvojnásobná, celkem přišlo sedmdesát lidí," řekl pořadatel Karel Souček.

Atmosféru večera měla povznést i živá muzika. „Chtěli jsme vše dělat poctivě, a tak nám přišlo lepší ten gastronomický zážitek doplnit i živou hudbou," podotkl Souček.

Šéfkuchařka z hospůdky 
U Karla z Rackové připravila pro hosty pětichodové menu, které se neslo v duchu jara. „Jedná se o jarní suroviny, chřest, jehněčí a třeba kozí sýr. Mělo být lehké a barevné," vysvětlil pořadatel.

I on byl s chutí jednotlivých jídel velmi spokojen. „Chřestová polévka s lososem byla exkluzivní. Snoubení chutí bylo naprosto dokonalé," míní Karel Souček. Kulinárium by v Hulíně rádi zopakovali zase na podzim.

„Je to na přípravu velmi náročné, trvá to několik měsíců, ale lidem se to líbí, a tak v tom hodláme pokračovat," dodal pořadatel.

Kulinárium si pochvalovali i hosté. „Jídlo bylo opravdu výtečné. Nemůžu proti němu říct ani půl slova," řekla profesionální kuchařka Věra Bránická.

Vybrat ten nejchutnější chod ale bylo těžké. „Teplý předkrm byl skvělý. Maso bylo ideálně propečené," hodnotila účastnice.

Žádná z chutí ji nepřekvapila. „Bylo to naprosto vyvážené a jednotlivé chutě se skvěle doplňovaly," dodala Věra Bránická.

VENDULA PUDELKOVÁ