Plán kraje v úterý potvrdil hejtman Stanislav Mišák. Magnetická rezonance, která přesně zobrazuje dané části těla, doposud nemocnici a především pacientům chyběla.

„Prostory pro umístění diagnostických přístrojů musejí splňovat náročné požadavky na statiku objektu, stínění prostor a vnitřní klima pro bezpečný provoz přístrojů," poznamenal krajský hejtman.

Diagnostická pracoviště je podle něj také nutné umístit blízko lůžkových oddělení, aby nebylo potřeba přemisťovat hospitalizované pacienty po areálu nemocnice, což by zvyšovalo náklady.

Přístroje včetně zázemí budou umístěny do nové přístavby, počítá se také s modernizací východního křídla budovy A, aby byla zajištěna přímá návaznost na pracoviště s přístrojem počítačové tomografie. V plánu je také demolice části budovy D. Investice bude hrazena z rozpočtu kraje, stavební práce by měly začít příští rok v srpnu, potrvají asi rok.

Nový počítačový tomograf má Kroměřížská nemocnice od letošního února. Díky přístroji za 14 milionů korun se výrazně urychlila a zlepšila diagnostika. Pořízení magnetické rezonance je podle hejtmana Stanislava Mišáka už schváleno.

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU