A snad i díky našemu textu pomoci utěšeně přibývá. Od začátku ale rodině pomáhá starosta Kostelan Jan Petřík.

„V důsledku jeho onemocnění museli Ondrovi lékaři amputovat levou nohu, což mu ale nakonec v podstatě zachránilo život," připomíná starosta. Lidé z širokého okolí prý rodinu skvěle podporují a v důsledku toho vznikl i transparentní bankovní účet Ondra, na který mohou lidé zasílat peníze na pomoc jemu i rodině.

„Aktuálně je na něm přes 386 tisíc korun. Musím říct, že jsem překvapen, kolik lidí přispívá," pochvaluje si kostelanský starosta.

Jedntliví dárci navíc přidávají i povzbuzující vzkazy, což prý Ondru bezpochyby také moc potěší.

„Dary posílají studenti, starší lidé i firmy. Třeba i lidé, kteří něco podobného už prožili a dovedou cítit s rodinou. Je ale pravda, že se bohužel občas setkáváme i s negativní ozvěnou," připustil Jan Petřík.

Jinak ale celý příběh ve většině případů lidem opravdu doslova otevřel srdce. A pomoc nemocnému Ondrovi tím navíc zdaleka nekončí: už tento čtvrtek 18. února se totiž pro něj koná Benefiční koncert.

„Chtěl bych jménem Ondry a jeho rodiny všem poděkovat za podporu, velmi si toho váží a budou rádi, pokud se lidé na benefici přijdou podívat," popsal starosta.

Koncert se koná v kostele svatého Mořice v Kroměříži, začátek je v 18 hodin a přítomen by měl být i sám Ondra i s rodinou, pokud mu to jeho zdravotní stav dovolí.

„Protože jsme spolu stále v kontaktu a společně vše ohledně koncertu řešíme, vím, že v současné době může být doma. Pokračuje léčba i rehabilitace a momentálně se chystá na první kroky s protézou," dodal Jan Petřík s tím, že Ondra i nadále myslí hlavně na své okolí, tedy rodinu a přítelkyni, a snaží se nedávat své problémy najevo: naopak rozdává úsměvy.

Stále můžete přispět i vy!Finanční příspěvek na léčbu 
nemocného chlapce z Kostelan můžete zaslat na účet číslo: 2919222193/0800

Související Příběh Ondry z Kostelan: Život mu změnila rakovina

Autor: Daniela Zedníčková