„Tam je jedna z nejlevnějších benzinek, k tomu rychlé odbavení a kvalita solidní v poměru k ceně. Ve čtvrtek jsme tam tankovali naftu za 27,50," svěřil Deníku svůj tip například Jiří Doubrava z Holešova.

Růst cen potvrzují pracovníci benzinky Motrans ve Střílkách. „Každý týden to jde nahoru a předpokládáme, že ještě asi půjde. Aktuálně máme benzin za 29,90 a diesel za 28,90 korun," upřesnil pracovník tamní benzínky.

Hulínská stanice EuroOil nabízí tankování o něco málo levněji. „U nás aktuálně litr benzínu vyjde na 29,40 a nafta je o korunu levnější," konstatovala tamní pracovnice. U Benziny na začátku Hulína jsou o něco dražší. „Natural u nás vychází aktuálně na 29,80 a diesel je za 28,80 korun," objasnila za tamní čerpací stanici Jana Hradilová.

Stejnou hladinu ceny si už několik dní drží i v Kroměříži na stanici Robin Oil.

„V posledních dnech jsme nezdražovali, držíme to stále stejné: tedy benzin za 29,50 a naftu u nás řidiči pořídí za 28,30," řekl čerpadlář Lubomír Černý.

O pár haléřů levnější benzín nabízí Benzina v kroměřížské části Kotojedy. „Tankovali jsme tam v týdnu natural za 29,50 a naftu za 28,90. Šlo to nahoru fakt skokově, ještě v listopadu jsem kdesi nabíral naftu za sedmadvacet korun a pár haléřů k tomu," krčí rameny řidič Milan Brňák.

Stejná hladina cen je i na Holešovsku. „Šlo to trošku nahoru, v týdnu jsme brali plnou, než ceny zase stoupnou. Na Benzině v Palackého ulici v Holešově vyšel benzin na 29,50 a diesel na 28,30. Jezdíváme tankovat do Spytihněvi, tam bývá nejlevněji, anebo na nějakou zapadlou benzinku," dodala další řidička Jarmila Bourecká z Holešova.

PŘEHLED CEN VYBRANÝCH ČERPACÍCH STANIC V REGIONU ČTĚTE V SOBOTNÍM VYDÁNÍ KROMĚŘÍŽSKÉHO DE­NÍKU

DANIELA ZEDNÍČKOVÁ