„Přivezli jsme tradiční jablka nebo hrušky, ale i zajímavé kousky zeleniny,“ přiblížila výstavu tajemnice svazu Jana Drábková.
Kromě tradičných pochutin byly ve skleníku k vidění také výpěstky ovocných školek, které představily různé druhy stromků, keřů nebo druhů růží.

„Zastoupení mělo také košíkářské řemeslo,“ doplnila Drábková.
Kromě pozorování vystavených plodů mohli návštěvníci mnohé produkty i ochutnat.
Zahrádkáři nabízeli například mošt nebo povidla, včelaři zase různé druhy medu.

„Nejvíce byl ale ze strany návštěvníků zájem o koštování pravé medoviny,“ přiznal s úsměvem předseda kroměřížské včelařské organizace Jan Vybíral.
Velký obdiv vzbuzovaly také nové i starší včelí úly, které byly na výstavě k vidění. „Snažili jsme se také přiblížit některé staré činnosti týkající se stáčení medu. Měli jsme tady například sto let starý medomed,“ doplnil včelař Vybíral.