„Akce je určena hlavně pro ty, kteří plánují svatbu a potřebují s ní poradit. Zábavu si zde ale našli i ti, kteří třeba jen nevěděli, jak využít dne volna. Kromě tradičních prohlídek zámku mohli navštívit i veletrh," připomněla organizátorka a majitelka salonu Juliana Stanislava Červenáková.

Netradiční svatební den v Kroměříži měl budoucím svatebčanům opravdu co nabídnout. Kromě toho, že mohli na zámku nasbírat inspiraci pro pořádání svatby, mohli si zde posbírat i důležité kontakty. Na veletrhu se totiž prezentovali nejrůznější živnostníci a poskytovatelé služeb, které ke svatbě neodmyslitelně pat­ří.

„K tradičním svatebním poradcům, floristům, fotografům, vizážistkám, kadeřnicím či videokameramanům, se letos připojily i hotely a restaurace z celého kraje, které návštěvníkům připravily ochutnávky svatebního menu či míchaných nápojů. Nechyběly cukrářky se svatebním cukrovím a dorty. Lidé si tu mohli vyzkoušet i svatební prsteny," popsala Červenáková.

Na své si na veletrhu přišli i pánové. Mohli se potěšit pohledem na svatebně nazdobená auta – moderní i veterány.

Dopolední část programu patřila workshopům, kde si návštěvníci mohli prohlédnout práci vizážistky a kadeřnice. V historických sálech byly připraveny svatební tabule s květinovými výzdobami, odborníci zájemcům radili, jaké jsou letošní svatební trendy a jaké budou příští rok.

„Mě zaujala třeba i prezentace svatební koláčků ze Slovácka a příprava koktejlů," řekla s nadšením Šárka Lukešová, která na veletrh dorrazila pro inspiraci před svou svatbou.

Odpoledne návštěvníky přilákala velká módní přehlídka svatební a společenské módy, která se konala ve Sněmovním sále zámku. „Ukázali jsme lidem, že krásně na svatbě nemusí vypadat jen nevěsta s ženichem, ale i družičky či rodiče," doplnila pořadatelka a majitelka salonu Juliana Stanislava Červenáková.