Silnice u Střílek se má dočka opravy od tamní křižovatky se silnicí I/50 po začátek obce. Pokračovat v rekonstrukci pak budou silničáři zase od konce obce po křižovatku za obcí Lískovec.

Průtah obcí v projektu není zahrnut: vedení obce totiž spolu se společností Vodovody a kanalizace Kroměříž plánuje v roce 2017 rekonstrukci kanalizace.

Celkem by měli silničáři opravit od Střílek do Lískovce asi čtyři a půl kilometru, předpokládaná cena činí kolem třiadvaceti milionů korun.

„Stavební úpravy silnice se budou provádět za částečné uzavírky po polovinách, se zachováním provozu pro všechna auta bez omezení," upřesnili silničáři, předpokládaný termín stavebních prací je stanoven zatím na duben až září letošního roku.

Druhou stavbou, která naváže na opravené úseky, je část mezi Šelešovicemi a Olšinou. Díry a výmoly, které tu řidiče trápí už několik let, konečně zmizí, úpravy se dočká cesta od začátku Šelešovic přes Olšinu až k odbočce na Soběsuky, kde silnice naváže na už dříve opravený úsek cesty. Celková délka úseku dělá skoro dva a půl kilometru.

„Stavební úpravy silnice tady budou probíhat za částečné uzavírky po polovinách se zachováním provozu pro osobní auta, autobusy, vozy do 7,5 tuny, vozidla IZS a vozidla zásobování do areálu pekárny v obci Olšina," upřesnil mluvčí Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Doprava pro náklaďáky nad 7,5 tuny bude vedena po objízdné trase, práce v úseku od konce Olšiny po konec řešeného úseku, kde se bude měnit celková konstrukce silnice, pak budou probíhat za úplné uzavírky.

Předpokládaný termín je tady stanoven na duben až září, přičemž uzavírka silnice je naplánována na období letních prázdnin.