„První část směrem k ulici Palackého se zastavuje rodinnými domky. Výběrové řízení vyhrálo sdružení stavebníků,“ upřesnil včera Deníku holešovský místostarosta Rudolf Seifert s tím, že domky by měly mít jednotný ráz.

Bližší podrobnosti ke stavbě sedmi z osmi domků, které už na Školní ulici vyrůstají, přidal Luděk Hradil z dodavatelské firmy Raval.

„Vybetonovali jsme základové desky, hotové jsou vnitřní kanalizace a dnešním dnem zakládáme stavby,“ řekl a ukázal na připravené palety se zdivem. „Těch sem bylo dovezeno osmnáct kamionů, každý z nich vezl asi dvacet palet,“ objasnil Hradil.

Každý z majitelů domků má jiné nároky, tři ze staveb by prý ale měly být pod střechou ještě do Vánoc. „Čekají nás spodní vyzdívky, železobetonový monolitový strop, vrchní stavba, krovy, a pokud vyjde počasí, do Vánoc zastřešíme,“ plánuje Hradil.

U ostatních rodinných domů stavebníci zvolí standardní, ale o trochu delší postup. O něco méně jasná je budoucnost druhé části ulice směrem k sídlišti Novosady.

„Tady uspěl stavebník, který měl vystavět multifunkční budovu. Jelikož měl ale nějaké připomínky, stále probíhají nějaká jednání,“ poznamenal místostarosta Seifert.

O Školní ulici se ale lidé ve městě nebaví jen v souvislosti s výstavbou domů. Holešovem se totiž šíří fámy, že si zde své domy stavějí radní.

„Mezi majiteli nových domů budovaných ve Školní ulici je bratr jednoho radního a nějací rodinní příslušníci členů zastupitelstva,“ připouští holešovský místostarosta Seifert.

Lidé by si ale podle něj měli uvědomit, že i příbuzný radního je občan města a má stejná práva kupovat pozemky jako každý jiný.

„Vyřadit takového obyvatele by přece byla diskriminace,“ hájí radnici místostarosta. Dodává, že pokud vybrané sdružení bude stavět rychle a bezproblémově, bude to pro město jen přínosem.