„Práce se dřevem mě vždy bavila. A baví mě stále. Těší mě, že nábytek ode mne chce tolik lidí, že nich vlastně stále přibývá,“ svěřil se.

S podnikáním začal Pavel Zavadil v roce 1992. Dlouhé roky svou živnost kombinoval se zaměstnáním u renomované nábytkářské společnosti. Změna nastala před devíti roky, kdy naplno vsadil na svou firmu.

„Byl to risk, to nepopírám, ale obavy mě brzy opustily. Zákazníků mám naštěstí hodně, vyrábím nábytek pro rodiny i instituce či organizace. Najdete jej ve školách, na radnicích, v obývacích i dětských pokojích, v bytech a rodinných domech. Jsem za ten zájem rád,“ nezastírá.

Roman Knot při léčbě onemocnění covid-19 ve Fakultní nemocnici Motol v Praze.
Utekl jsem hrobníkovi z lopaty, říká Roman léčící se po těžkém covidu

Pro obec toho dělá spoustu

Truhlářství a stolařství Pavel Zavadil, jak se jeho firma oficiálně nazývá, má zákazníky po celé České republice. A nejen tam. Šikovný truhlář už zhotovoval nábytek také pro byt na prestižní adrese v německém Norimberku. Práce s jeho montáží bylo tehdy tolik, že si musel v tomto městě najít na několik dnů podnájem.

Pavel Zavadil je vytížen nejen prací pro svou firmu, ale také pro obec Sulimov. V současnosti je zdaleka nejdéle „sloužícím“ zastupitelem.

S upletenými tatary nebo zdobenými vařečkami vyrazili na Velikonoční pondělí chlapci ve Střílkách do ulic.
Velikonoční pomlázka. Podívejte se, jak se koleduje na Kroměřížsku

„Život v obci mi není lhostejný, naše rodina odtud pochází. Je pravdou, že už jsem chtěl několikrát v zastupitelstvu skončit a uvolnit místo někomu jinému, ale kolegové o tom nechtějí ani slyšet. Tak mě zatím vždy dokázali přemluvit,“ říká s úsměvem.

„Pavel dělá pro obec opravdu hodně. A nejen pro ni, ale také pro náš sbor dobrovolných hasičů, kde je také velmi aktivní. U něj je skvělé, že co řekne, to platí, což není obvyklé u každého,“ prohlásil sulimovský starosta Zdeněk Dvořák.