„Soutěž je vysoce ceněna s ohledem na její hlavní filosofii a to zapálit mladé cukráře a pomoci jim v kariéře profesionálů," poznamenala zástupkyně ředitele školy pro odbornou výuku Eva Kočířová.

A co si tedy organizátoři připravili pro mladé soutěžící?

„Vyrábět se bude jednopatrový nebo víceposchoďový dort do celkové hmotnosti šest kilogramů, tři druhy dezertů a dekorační výrobek z jedlých materiálů, jako jsou napříkald modelovací hmoty, čokoláda, karamela podobně," vyjmenovali pro Deník organizátoři.

Soutěž slavnostně odstartuje dnes v 17.30 hodin, ve středu od osmi hodin pak začne její praktická část a ve čtvrtek od 12.30 hodin se mohou na výstavu soutěžních výrobků ve společenském sále školy přijít podívat i zájemci z řad veřejnosti: na přehlídku pak naváže také závěrečné vyhlášení výsledků.