„Je tu spousta zajímavých květin, uvidíme třeba něco koupím. Borůvky nevypadají vůbec špatně," svěřil se Zdenek Ondrů z Kroměříže. Nešel cíleně po nějaké roslině, ale spíše se podívat.

I přes vysoké teploty prý na výstavišti bylo příjemně. „Je to parádní. Chládek i stín, takže člověku není tak velké horko," podotkl Zdeněk Ondrů z Kroměříže.

„Máme to kousek, tak vždy rádi přijedeme," řekla Naďa Urbánková z vesničky nedaleko Kroměříže. Pravidelně sice na výstavu nechodí, ale
i tak už párkrát Florii navštívili.

Kroměřížské výstaviště je podle Urbánkové na výstavu tohoto typu daleko vhodnější. „S Věžkami se to nedá vůbec srovnat. Je to tady na mnohem vyšší úrovni. Jsem nadšená a ráda se sem vracím," konstatovala Naďa Urbánková.

Nejvíce se jí líbí právě různorodost výstavy. „Dříve to bylo pořád to samé dokola.
Na Florii však vždy objevím něco nového. Rok od roku je to tu hezčí a hezčí," míní.

Z výstaviště odcházela spokojená a s plnou náručí. „Nakoupila jsem vše, co jsem chtěla, a i něco navíc. Přijela jsem na rostlinky do skalky, traviny a dřeviny," podotkla vášnivá zahradnice.

Ani další výstavu si rozhodně nenechá ujít. „Přijdu zase. Hned na podzim přikoupíme nějaké ty skalničky," dodala Naďa Urbánková.

Speciální expozice mečíků návštěvníky doslova nadchla. „Nejhezčí byly ty mečíkové aranžmá na začátku. Hrálo to tam všemi barvami," netajil se nadšením informatik Dalibor Matis z Kroměříže.

Méně lidí bylo podle něj spíše předností. „Nejsou tady tlačenice a člověk se pak pohybuje volněji. Počasí asi spoustu lidí zatím odradilo," podotkl Matis.

Menší zájem návštěníků zaznamenali i samotní vystavující prodejci. „Zatím je to bída. Lidé chodí do oběda
a pak to upadá. Začne už být příliš teplo," vysvětlila prodavačka jahodníků Jana Zmeškalová

Výstava trvá až do 11. srpna. Prodejci doufají, že se situace zlepší. „Od středy hlásí ochlazení, tak doufáme, že lidé si za námi cestu najdou.
Na jaře nebyl problém
a všichni byli spokojeni," uzavřela Zmeškalová.

Autor: Vendula Pudelková