A na zájemce o zahrádkaření čeká na výstavišti například několik tisíc řezaných i balkonových květin aranžovaných v expozici Májová zahrada, nebo přes čtyři stovky prodejců, kteří nabízejí rostliny od skalniček po stromy a potřeby pro dům a zahradu.

I přes počáteční trochu nepříznivé páteční počasí nebyla o návštěvníky nouze, v sobotu se navíc obloha vyjasnila.

„Z počasí jsme strach neměli, většina výstaviště i prostor pro doprovodný program je zastřešená. Vysoká návštěvnost potvrzuje, že už jsou lidé zvyklí na možnost být u nás za každého počasí," ujistila manažerka výstavy Miroslava Ševčíková.

Pořadatele podle ní také těší vysoká účast rodin. „Ukazuje se, že Floria Jaro může nabídnout něco každému, ať už je to dětské hřiště, autoveteráni nebo výstava svatebních šatů. Všimli jsme si, že během let chodí také čím dál více mužů. Zahrádkaření a pěstování není jen výsadou žen a je to dobře," poznamenala manažerka.

Prodejní výstava Floria Jaro potrvá v Kroměříži až do 9. května a mezi její lákadla patří kromě Májové zahrady také nákladní vůz Tatra, s nímž Karel Loprais třikrát zvítězil na slavné Rallye Paris Dakar, doprovodný hudební program nebo cyklus přednášek pro pěstitele ovocných stromů. Areál je otevřen od 9 do 17 hodin, základní vstupné činí 80 a pro rodiny pak 200 korun, přičemž pořadatelé nabízejí i další zvýhodněné varianty vstupného.