Určitě se ve vašem jídelníčku za poslední dobu změnilo hodně věcí. Můžete si třeba dopřát svoje oblíbené jídlo?

Neřekla bych, že se změnilo hodně věcí, ale pár jich určitě bylo. Vždycky jsem se stravovala poměrně zdravě. Můj největší problém ale byl ten, že jsem nestíhala přes den jíst a večer jsem to doháněla. Oblíbené jídlo si určitě bez výčitek dám. Při takové fyzické námaze, kterou teď mé tělo prožívá, si to můžu určitě dovolit. Poznámka: je to chleba s medem.

Jak vám vyhovuje změna denního režimu, ať už se týče jídla nebo i cvičení?

Co se týká denního režimu a jídla, tak si teď připadám jako kojenec, který jí co tři hodiny. Na jednu stranu je to určitě správně, ale na druhou si říkám: co budu dnes zase vařit? Tak se hodně inspiruji na internetu. Takže jídlo by se dalo. No, ale cvičení je momentálně horší. Sice jsem na mateřské dovolené, ale toho času opravdu moc nemám. Obzvlášť když si nemůžu brát prcka s sebou (to by byla úleva) – jednou s námi absolvoval lekci nordic walkingu a líbilo se mu to. A oproti tomu koordinovat manželův směnný provoz a možnosti využití babičky na hlídání s lekcemi ve sportcentru Euphoria je opravdu vyšší dívčí. Ale jak se říká, když se chce, tak jde všechno. Tak si hodně cvičím venku s kočárem. Takový kruhový trénink na lavičce není vůbec špatný.

Jakou máte motivaci při cvičení?

Hlavní mojí motivací je určitě syn. A to z toho důvodu, že jsme hodně aktivní rodina. A představa, až začne chodit a já budu funět, jen když půjdu do schodů, mě hodně odrazuje. Pak taky plná skříň oblečení, které jsem nosila před porodem a do kterého se chci opět dostat. Pak určitě zdravotní stav a v poslední řadě taky věta: „Vidíš, já to dokázala!"

Pozorujete na sobě už nějaké změny?

Já ani ne, ale okolí už ano. Každopádně se těším na výsledky na konci soutěže. Nejen moje, ale i ostatních spolubojovníků.

Jakých výsledků chcete během tříměsíčního školení dosáhnout?

Můj cíl je shodit deset kilo. Ale toho pravděpodobně nedosáhnu,i když shazuji tuky. Ale přibírám svalovou hmotu a ta je těžší než tuk, takže na váze to moc vidět není.

Komu nejvíce fandíte?

Nejvíce asi fandím všem, co jsou starší než já. Protože rozhodnout se třeba v padesáti letech, že zhubnu, je opravdu obtížné. Nejen kvůli tomu, že měli celý život jiný životní styl, jídelníček a pohybový režim, ale i proto, že jejich tělo si na takovou změnu pomaleji zvyká. Můj obdiv ale sklízí všichni účastníci soutěže, kteří se nebáli jít s „kůží na trh".

Koho z finalistů nejčastěji vidíte? A koho nejméně?

Fajn je to, že máme spoustu aktivit společně. Takže nemůžu říct, s kým se vidím nejčastěji. Ale koho vidím nejméně, je asi Radek. Je těžké skloubit všechny aktivity a účastníky na jeden zvolený termín, takže se vůbec nedivím, když to někdo nestíhá.

Reality show pořádá Radio Kroměříž ve spolupráci s Eventy – centrem zdraví a krásy, Sportcentrem Euphoria a Kroměřížským deníkem. Třináct finalistů od ledna do dubna shazuje kila pod dohledem odborníků a lektorů. Vítěz obdrží wellness víkend pro dva.


Soutěž můžete sledovat 
v Kroměřížském deníku, který každý pátek a sobotu zveřejňuje informace z průběhu show.

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU