Klání na téma Co dělám, když jsem nemocný pořádala česká farmaceutická firma a zúčastnily se jí tři desítky školek z celé České republiky, peníze chce vítězná mateřská škola využít na nákup didaktických pomůcek.

Žáci mateřinek malovali v rámci soutěže na přelomu ledna a února obrázky o tom, co dělají, když jsou nemocní. První cenou byla finanční částka ve výši 10 tisíc korun, přičemž využití bylo ponecháno na zvážení vedení zařízení.

Komise složená ze zástupců pořadatelské společnosti Vegall Pharma vybírala ze zhruba pěti set soutěžních obrázků a kromě peněžní výhry pro školku byla dárkem odměněna také autorka vítězného obrázku Veronika Kopecká ze třídy Sluníček: ta získala hračku, kterou pro ni vybrali přímo její rodiče.

Se začátkem jara tradičně nastávají hody i pro milovníky přírody – třeba zpěvných i ostatních ptáků. Nejčastějšími návštěvníky krmítek jsou podle odborníků sýkora koňadra a modřinka, zvonek zelený, vrabec domácí, vrabec polní a kos černý. „Ojediněle se na
Koho lze nyní na Kroměřížsku potkat u krmítka?

„Výhra pro Verunku byla až do poslední chvíle překvapením, oznámili jsme to pouze rodičům, kteří pro ni vybrali hračku,“ usmála se zástupkyně ředitelky mateřské školky Pavla Kadlecová.

Potvrdila, že výherní částku by škola ráda použila na nákup didaktických pomůcek.

„Téma soutěže považuji za vhodně zvolené vzhledem k věkové skupině, příště bychom možná jen ocenili větší formát výkresu, abychom si to mohli s dětmi ještě lépe užít,“ dodala Pavla Kadlecová.

Do výtvarné soutěže se zapojilo několik stovek dětí, odměnu v podobě vzorečků sirupů k posílení imunity a omalovánek dostaly všechny zúčastněné mateřské školy.

„Zájem školek nás velmi potěšil. Velice nás také překvapila kreativita dětí, trochu jsme se obávali, aby obrázky nebyly příliš podobné, ale bylo tomu naopak. Tři nejlepší malíři z každé školky od nás dostali navíc za odměnu svačinové boxy,“ poznamenal Petr Galle z pořádající firmy.

Ilustračni foto
Nepropásněte! Tablo dětí z MŠ Páleníčkova v Kroměřížském deníku