„Masopustní jarmark připomínající v Kroměříži tradiční lidový zvyk se již zařadil mezi akce, bez nichž si lidé zimu ve městě nedovedou představit. Jsem rád, že se po roční odmlce letos uskuteční,“ řekl už dříve starosta města Jaroslav Němec.

Možná to bylo dáno právě roční odmlkou, možná zejména zpočátku příjemným počasím, že na Hanácké náměstí dorazily opravdu početné davy návštěvníků. V prodejích stáncích mohli příchozí ochutnat masopustní koblihy a zabijačkové dobroty, speciality z udírny a další uzenářské výrobky nebo hanácké a valašské koláče. Nechyběla ani bohatá nabídka jarmarečního zboží.

Ilustrační foto
Šokující případ na Kroměřížsku: Seniorka ležela bez pomoci na podlaze

Už v polovině dopoledne dorazily na náměstí tradiční masopustní maškary, po celý den návštěvníkům vyhrávala cimbálová muzika Denica s primášem Lukášem Zindlerem.

Pořadatelé z kroměřížského Domu kultury nezapomněli ani na nejmenší návštěvníky. Pro děti byl připravený masopustní karneval v režii divadla Kejkle. Úspěch slavil historický kolotoč, výtvarné dílny i střelba z kuše. Malé i velké pak potěšilo kluziště.